Proje ile, su ürünleri işleme tesislerinde atık olarak nitelendirilen balık deri ve kılçıklarının toz haline getirilip ön işlemler, ekstraksiyon, filtrasyon, ekstrüder soğutma ve kurutma aşamalarından geçirilerek nihai ürün olarak protein tozu ve jelatin üretiminin yapılması planlanıyor.

İş fikri kapsamında, su ürünleri işleme tesislerinde bertaraf edilmek üzere bulunan tonlarca balık atıklarını yüksek değerli yeni ürünlere dönüştürerek ekonomiye kazandırmak üzere katma değer sağlanacak.

Söz konusu proje ile, sporcu ve sağlıklı beslenen potansiyel grup için hem doğal mineral bakımından zengin hem antioksidan katkılı balık kılçığından elde edilen "protein tozu"nun yanı sıra gıda zinciri marketleri, restoranlar ve paketlenmiş gıda üretimi yapan firmalar gibi müşteri grubunun taleplerini karşılayacak olan "balık jelatini" olmak üzere 2 segmente yönelik ürün elde edilmesi amaçlanıyor.


Trabzon'da "24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali"nde geri sayım başladı Trabzon'da "24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali"nde geri sayım başladı

Kaynak: ALİ TÜYLOĞLU