Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Bahçeli, Giresun ve Rize'de meydana gelen sel baskınlarından çok sayıda vatandaşın etkilendiğini hatırlattı.

Bölgenin bir önce afet kapsamına alınarak selden etkilenen vatandaşların zarar ve ziyanlarının karşılanmasını isteyen Bahçeli, şunları kaydetti: 'Giresun ilimizde 22 Temmuz'da oluşan sel felaketinin ardından 27 Temmuz akşamı tekrar ikinci bir sel felaketi yaşanmıştır. Bir önceki afetten büyük bir yağışın olduğu bölgede büyük ölçüde hasar oluşmuş vatandaşlarımızın yaşam şartları büyük ölçüde etkilenmiştir. Rize ilimizde de etkili yağışlar nedeniyle dereler taşmış ve çok sayıda işyeri sular altında kalmıştır. Bölgenin bir önce afet bölgesi ilan edilerek vatandaşlarınızın zararlarının giderilmesi, olumsuz yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve gereken tedbirlerin alınması acilen hükümeti acilen göreve davet ediyorum. Giresun'da olduğu gibi ülkemizin birçok yöresinde yaşanan sel felaketi altyapı yetersizliklerinin önceden giderilmesi ve gereken tedbirlerin önceden alınmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.'

Bahçeli, bazı milletvekili arkadaşlarının bölgede incelemelerde bulunmak üzere yola çıktığını, yarın selden etkilenen yörelere intikal edecekleri bilgisini verdi.

Editör: HABER MERKEZİ