Trabzon'da kendisinden 5 aydır haber alınamayan Fatma Kalaycı isimli kadının cesedi deniz kenarında bulundu. Tanınmayacak haldeki ceset, üzerindeki anahtardan teşhis edildi.
 
Maçka ilçesine bağlı Armağan köyündeki evinden 28 Şubat 2009 günü ayrılan 3 çocuk annesi Fatma Kalaycı, aynı gün Değirmendere Köprüsü üzerinde Rize istikametine yaya olarak yürürken MOBESE kameraları tarafından tespit edilmiş ve daha sonra kendisinden haber alınamamıştı. Fatma Kalaycı'nın cesedi olay tarihinden yaklaşık 5 buçuk ay sonra Trabzon merkez Çimenli mevkiinde sahilde bulundu. Fatma Kalaycı'nın cenazesi otopsi yapıldıktan Armağanlı köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.
 
Fatma Kalaycı'nın oğlu Adem Kalaycı (28) annesinin 28 Şubat 2009 günü evden çıktığını ve bir daha geri dönmediğini belirterek, 'Ağabeyim hasta. Ona bakmaya gidiyorum' diyerek evden çıkmıştı. Eve dönmeyince araştırma yaptık. Üzerine kimlik de almamıştı. O günden beri annemi aramadık yer bırakmadık. İlanlar bile vermiştik. Sahilde bir ceset bulunduğu haberi aldık. Ceset çürümüş olduğu için teşhis edemedik. Ancak annem evin anahtarını sürekli üzerinde taşırdı. Bu anahtarla Armağan köyündeki evimizi açınca annemiz olduğunu anladık' diye konuştu.
 
Annesinin 2 yıldır psikolojik tedavi gördüğünü de belirten Adem Kalaycı, intihar etmiş olabileceğini ifade etti.
 
 
Editör: HABER MERKEZİ