Ak Parti Rize il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını belirledi. Bugün düzenlenecek tören ile adaylar açıklandı. Bu kapsamda Çayeli İlçe Belediye Başkan Adayı Ak Parti Eski İlçe Başkanı İshak Karahan olurken, Büyükköy’de mevcut Belediye Başkanı Hamza Saruhan, Madenli de Bayram Sarı aday oldu.

İşte adayları tanıyalım;

İshak Karahan Kimdir?

5 Nisan 1980 yılında Çayeli’nde doğdu. İlkokulu Atatürk İlköğretim Okulu’nda, ortaokulu Çayeli İmam Hatip Lisesi Ortaokul kısmında, liseyi Rize Süper Lisesi’nde tamamladı. 1998 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 2003 yılında mezun oldu.

Askerliğini Ankara’da kısa dönem erbaş olarak tamamladı. 2004 yılında başladığı ticaret hayatına farklı sektörlerdeki yatırımları ile halen devam etmektedir.

2005 yılında Rize Müsiad Gençlik Kolu Yönetiminde görev aldıktan sonra 1 dönemde Müsiad ana kademe Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

Rize Valiliğinden dikkat edin uyarısı! Rize Valiliğinden dikkat edin uyarısı!

2007 yılında AK Parti İl Gençlik Kolu Yönetimi’nde Başkan Yardımcısı olarak aktif siyasi hayatına başladı.

2011 yılında yapılan kongrede Ak Parti Çayeli İlçe Yönetimi’ne girdi. Akabinde 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti adına Çayeli Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. 3,5 yıl Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptıktan sonra 25 Ağustos 2017 tarihinde ilk olarak Genel Merkez ataması ile Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı olarak göreve başladı.

23 Ekim 2017 ve 19 Ekim 2020 tarihlerinde yapılan kongrelerde ilçe başkanlığı görevine devam etti. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Büyük Cafer Paşa Mahallesi’nde yaşamına devam eden Karahan, 14 Ağustos 2023 tarihinde 2024 yılında yapılacak Yerel Seçimlerde AK Parti Çayeli Belediye Başkanı aday adayı olmak üzere İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti.

Hamza Saruhan kimdir?

1966 yılında Rize Büyükköy’de doğmuş, ilk ve ortaokul eğitimini burada tamamlayıp lise eğitimini İmam Hatip lisesinde başladıktan sonra okulu 2. sınıfta bırakmış ve çalışma hayatına atılmıştır.

Beldede bir özel çay fabrikası kuran Saruhan yatırımlarını da Büyükköy’de yapmıştır. Ardından beldenin ihtiyacı olan bir iş kollarına yönelerek beldeye hizmetlerine devam etmiştir.

Ak Parti’nin kurulması ile siyaset hayatına atılmış ve Ak Parti kurucu belde başkanı olarak görek aldıktan sonra Büyükköy’de 2015 yılında mevcut başkanın istifasının ardından belediye başkanlığına getirilmiştir. Başkanlık görevini sürdürmekte olan Saruhan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde AK Parti Rize Çayeli Büyükköy Belediye Başkan Adayı oldu. Halen belediye başkanlığına devam etmektedir.

Bayram Sarı Kimdir?

1969 yılında Madeni ‘de doğdu. 25 Yıldır Çayeli’nde esnaflık yapıyor.  Siyasi hayatına Ak Parti Çayeli İlçe Başkanlığı'nda 2006 yılında başladı. Bir dönem idari ve mali işler başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 2 dönemde seçim işleri başkanlığı yardımcılığı yaptı. Daha sonra 2017 yılında yönetime girdi. 2019 yılında Madenli’de belediye başkan aday adayı oldu.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Muhabir: HALİL İBRAHİM SAKLI