Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Rize programı kapsamında Ardeşen ilçesine gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Partilerinin kuruluşundan bu yana sahada olduklarını belirten Ağıralioğlu, Türkiye'nin temel sorunlarına çözüm üretmek için çalıştıklarını söyledi.

Ağıralioğlu, Anahtar Parti teşkilatlarının kuruluş sürecinden itibaren yoğun bir saha çalışması yürüttüğünü belirterek, "24 saat esasına göre milletimizin arasında olmaya devam ediyoruz. Milletimizin beklentilerini dinliyor, Türkiye'nin çözüm bekleyen sorunlarına yönelik projelerimizi anlatıyoruz." dedi.

“Gece gürbüz yollarda çalışıyoruz. Anahtar Parti kadroları 24 saat tam zamanlı sahada nöbetteyiz. Partimiz zor bir zamanda kuruldu. Kuruluşumuzun 30 Ekim’den bugüne geçirdiğimiz gününde her geçen gün üstüne koyarak her geçen gün millet sinesinde umuda dair daha ciddi, daha zengin bir gelecek idealini büyüterek bugüne geldik. Milletimiz ne diyor, ne istiyor siyasette buna bakacağız."

Türkiye'de siyasetin gündeminin değiştiğini ifade eden Ağıralioğlu, geçmişte siyasetin milletin sorunlarını konuştuğunu ancak bugün vatandaşların siyasetin kendi tartışmalarını takip etmek zorunda bırakıldığını söyledi. Anahtar Parti'nin bu anlayışı değiştirmeyi hedeflediğini belirten Ağıralioğlu, toplumun her kesiminin sorunlarını gündeme taşıyacaklarını kaydetti.

"Türkiye'nin yakın uzak problemleri var, çözülmesini beklediği sorunları var. Türkiye'de şöyle bir sorun çıktı. Siyaset daha önce milletin sorunlarını konuşurdu ama şu anda millet siyasetin sorunlarını konuşmaya başladı. Yani milletin derdine odaklanmış siyasetin yerine gündelik dedikoduya kurban verdiğimiz zamanlarımız var. Dolayısıyla Türkiye’nin önümüzdeki dönem gücünü çekecek olan bir parti memleketin sorunlarını konuşsun istiyoruz. O yüzden Anahtar Parti duyulmayanın sesi duyulmayan, görülmeyen, sorunları çözülemeyen, yaşam şartları bozulan dezavantajlı gruplar, başta memleketin önce hükümete duyurmaya çözebilirlerse çözmelerine vesile olmaya çözemezlerse biz hazırız, nöbetteyiz diye millete alternatif sunmaya çalışıyoruz."

Ekonomi, adalet, üretim ve kalkınma alanlarında kapsamlı bir program hazırladıklarını ifade eden Ağıralioğlu, Türkiye'nin son yıllarda yapılan yatırımların üzerine yeni bir vizyon ekleyerek büyük bir sıçrama gerçekleştirebileceğini savundu. Partilerinin "hiçbir şey yapılmadı" anlayışıyla hareket etmediğini dile getiren Ağıralioğlu, mevcut kazanımları daha ileriye taşıyacak projelerle milletin karşısına çıkacaklarını söyledi.

"Milletimiz 24 yıl aralıksız iktidar verdi. Anahtar partinin öngörüsü şu, Türkiye’den 24 yıl yapılan iyi şeyleri arka arkaya sıralayınca ülke bir zıplamanın eşiğine geldi. Ülke büyük bir sıçramaya hazır hale geldi. Şimdi iyi bir plan, iyi bir program. Memlekette adaleti sağlayacak iyi bir program kalkınmayı sağlayacak iyi bir program. Çocuklarımızın aşına işine üreticimizin enerjisine kavuşacak iyi bir program. Anahtar parti hiçbir şey yapmadınız diye muhalefet yerine yaptıklarımızı Bir planla sıçrama imkanına kavuşturacağız diyen partinin adıdır. Önümüzdeki dönem Anahtar Partinin neyin anahtarı olduğunu görecekler. Bu kadar coşkuyla sahada çalışabilen tek parti biziz ve Türkiye’nin her yerindeyiz."

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Kaçar: "Kıbrıs'ın bir zerresini bile vermeyiz"
Saadet Partisi Rize İl Başkanı Kaçar: "Kıbrıs'ın bir zerresini bile vermeyiz"
İçeriği Görüntüle
  • "Kuzeyin çocukları mücadele ruhuyla yetişir"

Ağıralioğlu, Karadeniz insanının zorlu coğrafyanın şartları içerisinde mücadele ederek yetiştiğini belirterek, bu karakterin kendilerine siyaset hayatında da güç verdiğini ifade etti.

"Buna benim memleketim biz kuzeyin çocuklarıyız. Buranın bize kattığı şeyler vardır. Burada buranın insanı mücadelecidir. Bu coğrafya zor coğrafyadır. Yani dik yamaçlarda oturuyoruz. Coğrafyayla inatlaşıyorsunuz. Coğrafyayla inatlaşınca mücadelecilik ruhunuz çok gelişiyor."

  • "Seçim ne zaman olursa hazırız"

Yaklaşan seçim sürecine de değinen Anahtar Parti Genel Başkanı, teşkilatlanma çalışmalarını büyük ölçüde tamamladıklarını belirterek, "Türkiye genelinde yüzlerce teşkilatımızla seçim hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Seçim ister zamanında ister erken yapılsın, biz milletimizin huzuruna çıkmaya hazırız." diye konuştu.

"Milletimize diyeceğiz ki Cumhurbaşkanımız bunlar bunları yaptı. Hükümetimiz şunları şunları yaptı, biz de şu var şunları yapacağız, millet sözümüzü beğenirse hayalimizi beğenirse yapacaklar. Beğenirse diyecek ki verdik size memleket bu kadar. Şimdi biz de bizimkilere diyor ki siz yaşlandınız. Allah kerim nöbet gibidir siyaset. O yüzden burada kavgaya gerek yok. Münakaşaya gerek yok. Seçim bunları sonra vaktinde bile yapılmış erken artık. Çünkü bir buçuk sene kaldı. Artık bir buçuk sene erken demektir elim ayağım, bir sene kaldı demektir, bir sene erken demektir. Yani 800 tane teşkilatımız var. 973 ilçe var. Seçim aslında ufukta. Vaktinde bile yapılsa artık seçim satına girdi memleket. O yüzden bir problem yok. Vaktinde yaparlarsa vaktinde erken yaparlarsa kendisi hazırız. Nöbet yerimizdeyiz. Ne zaman sandık önümüze gelirse bir seçim meydanlarındayız."

  • Terörle mücadele ve anayasal vurgu

Konuşmasında terörle mücadele konusuna da değinen Ağıralioğlu, terör örgütleriyle arasına net mesafe koyamayan hiçbir anlayışla birlikte hareket etmeyeceklerini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine sahip çıkacaklarını ifade eden Ağıralioğlu, hukukun üstünlüğü, demokrasi, üniter devlet yapısı, Lozan Antlaşması ve anayasal düzenin korunmasının vazgeçilmez ilkeleri olduğunu vurguladı.

"Teröre terörist de mesafesini ayarlayamayan hiç kimsenin yürümeyeceğiz. Hiç kimseye efendim Öcalan’la yürüyor işine baksın yani yürüyebilir, Söz veriyoruz, vatanını koruyacağız, bayrağı koruyacağız, demokrasiyi koruyacağız, hukuku koruyacağız. Cumhuriyeti koruyacağız, Lozanı koruyacağız. Üniter yapıyı bu anayasayı koruyacağız, hukuku koruyacağız. Çocuklarımızın hayallerini koruyacağız. Sokakları mafyalardan koruyacağız, çetelerden koruyacağız. Yok o çete yok, mafya yok. Sokak ortalarında bilmem nefes aldırmayacağız. Vatan hattında şehit olmuş, evlatların ahlakın üstünde sabitlemeye çalışıyorum. Memlekete de iyi geleceğiz.”

Program sonunda vatandaşlarla sohbet eden Ağıralioğlu, Anahtar Parti'nin önümüzdeki süreçte Türkiye'nin her bölgesinde saha çalışmalarını sürdüreceğini belirterek, milletin desteğiyle iktidara talip olduklarını ifade etti.

Muhabir: İBRAHİM KURU