15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı güzergahında düzenlenen yürüyüşe Vali Yıldırım’ın yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Turizm Paydaşları ve vatandaşlar katıldı.

Uzunsokak üzerinden yapılan yürüyüşün ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Yıldırım, “Bugün itibari ile 15 Eylül tarihine kadar Turizm Haftasını başlatıyoruz. Önümüzdeki bu zamanı Trabzon için en iyi şekilde değerlendirmemiz ve şehrimize gelecek olan misafirlerimizi ağırlamak adına çalışmalar yapılıyor ve yapılmaya devam edecektir.

Sinop’ta bir kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 2 kişi tutuklandı Sinop’ta bir kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 2 kişi tutuklandı

Geçen yıl turizm açısından şehir olarak güzel bir sezon yaşadık. Bu yılda sezonu daha iyi hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odamız, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimizle, Turizm ve Kültür Müdürlüğümüz ve turizmin diğer paydaşları ile birlikte beraberlik içinde bu sezonu en iyi şekilde geçirmeyi hedefliyoruz. Zaman zaman bu kurum ve paydaşlarımızla bir araya gelip istişarelerde bulunmaya devam edeceğiz. Burada önemli olan şehrimize turizm pastasından önemli bir pay alabilmektedir. Bu konuda üzerimize düşen tüm sorumlukları yerine getirmeliyiz. Bu festivalde turizm açısından şehrimize önemli bir renk katacaktır. 2024 turizm sezonu bizim için daha iyi bir hale gelecek. Gelen misafirlerimiz şehrimizden memnun şekilde ayrılacaktır” dedi.

22 Haziran 2024 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde başlayacak olan Kültür Yolu Festivali hakkında da bilgi veren Vali Yıldırım, turizm sezonun şehrimize hayırlı olmasını temenni etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ