Rize'de uzun bir tedavi sürecinin ardından kalp nakli bekleyen 16 yaşındaki Esila Tüfekçi, nihayet uygun donör bulunmasıyla ameliyat oldu. Ancak, ameliyat sonrası yoğun bakımda yaşamını yitirdi. Organ bağışına dikkat çeken resmiyle tanınan Esila'nın ölümü, şehirde derin üzüntü yarattı. Hem ailesi hem de toplum, bu genç yaşta yaşamını yitiren Esila için başsağlığı dileklerini iletiyor.

Rize'de kalp rahatsızlığı sebebiyle 5.5 senedir tedavi gören 16 yaşındaki Esila Tüfekçi, 2 hafta önce Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde ECMO (kalbin veya akciğerin işini geçici olarak devralarak, hastaya yaşam desteği sağlayan yaşam destek sistemi) cihazına bağlandı.

Uygun donör bulunan Tüfekçi'ye, dün ortalama 9,5 saat süren ameliyatla kalp nakli yapıldı.

Ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alınan Esila Tüfekçi, sabah saatlerinde yaşamını kaybetti.

Geçen yıl hastanede yatarken çizdiği resimle organ bağışına dikkat çeken Esila, resimde kendi kalbini siyah, mezardaki ölünün kalbini ise kırmızı olarak resmetmişti. Ayrıca resimde kendisini gözyaşları içinde çizen Esila, üzerine yazdığı "Organlarınızı cennete götürmeyin. Onlara cennette değil burada gereksinim var" ifadeleriyle görenleri duygulandırmıştı.

Sosyal medya hesabından mesaj yayımlayan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Esila'nın vefat haberini büyük üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Esila'mıza Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. 6 senelik bekleyişin peşinden uygun donör bulunmasıyla meydana gelen kalp nakli ameliyatı sonrasında Esila'mız, 48 saatlik eleştiri süreci atlatamayarak ebedi aleme göç etmiştir" ifadesini kullandı.

Havza'da el sanatları sergisi açıldı Havza'da el sanatları sergisi açıldı

Çaykur Rizespor Kulübünden yapılan yazılı açıklamada ise şunlar kaydedildi: "U14 takımımızın antrenörü Hakan Tüfekçi'nin kızı Esila Tüfekçi'nin yaşam mücadelesini kaybettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Esila yavrumuza Allah'tan rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere yakınları, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileriz."

Kalp nakli bekleyen 16 yaşındaki Esila Tüfekçi için "Rize evladına sahip çıkıyor" sloganıyla kampanya başlatılmıştı. Kampanya kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda 26 Nisan'da düzenlenen etkinlikte, Vali Baydaş ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'in de aralarında bulunduğu 100 kişi, organ bağışına dikkati çekmek için bağışçı olmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi