Çayeli’nde belediye meydanında başlanılan kutlamalara, İlçe protokol üyeleri ve daire amirleri katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlamalar Kazım Ayvaz Kapalı Spor Salonunda devam edildi.

Tören, öğrenciler adına bir öğrencinin öğrenci andını okunması ve öğrencilerin konuşmasının ardından protokol üyeleri öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar. Kutlamalar çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır bir konuşma yaptı. Bugün, Türk çocuğunun en büyük bayramını kutlamanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz diyen Bakır, “Bağımsızlığımıza bayrak açışımızın ilk harcı olan bu bayram hepimize kutlu olsun.  Bugün, ordusu dağıtılmış, yurdu işgal edilmiş bir milletin yeniden toparlanma, ayağa kalkma, vatanına ve kendi geleceğine sahip çıkma kararını aldığı gündür. Bugün ümitlerin tükendiği, Anadolu’ya karanlığın çöktüğü bir zamanda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsına, Fıtrat değişir sanma, bu kan yine o kandır” hükmünün tecelli ettiği gündür. 23 Nisa 1920 tarihi, bütün dünyaya meydan okuduğumuz, esaret zincirini kırdığımız, Türk milletinin bağımsız yaşayacağını ilan ettiğimiz gündür. Dedikten sonra törenin asil sahipleri çocuklara mesajlara veren Bakır şunları söyledi: Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahibi çocuklara emanet ederek, sizlere verdiği önemi ve güveni ortaya koymuştur. Bugün sizlere düşen görev, hem atamızın emanetinin sahibi odlunuzun şuurunda olmak hem de bu  aziz hatırayı sonsuza kadar yaşatmak idealında sahip çıkmaktır.”

Bakır, “Şanla şerefle dolu bir mazinin size verdiği öz güvenle ve gururla milletimizi ve devletimizi hak ettiği yere getirmek, tarihi mirasımıza sahip çıkmak en temel görevinizdir.  Bu kutsi görevi yerine getirmek de elbette ki eğitimle mümkün olacaktır.  Bunu için elinizden kalem düşmesin kitaplar yönünüzü altınlar yıldızla olsun. Yüzünüzü ve yönünüzü aydınlık yarınlara çevirip, kararlı adımlarla yürüyün. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Tören geçişinin ardından, okullar halk oyunları gösterilerini tamamlandıktan sonra, 23 Nisan için hazırlanan gösteriler öğrenciler tarafından gerçekleşti. Günlerce devam eden hazırlıklar sonucunda öğrencilerin yaptığı gösteriyi, izleyiciler beğeniyle izlediler.

Editör: HABER MERKEZİ