Rize de 1965'li yıllarda başlayan Deniz dolgusu ile birlikte şehir merkezi bir kat daha büyürken, yapılan binalarda risklerin arttığı belirtildi.

Rize Merkez Çarşı ve Tophane Mahallelerinde deniz suyunun doldurularak yapılan binalarda şehir nüfusunun 3 de bir oranında ikamet ettiği ve binaların yapılan Karot kontrollerinde yüzde 85 dolayında binaların risk taşıdığı belirtilmişti.

  Önceki yıl yılbaşında başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Belediye blokları ile bazı özel binalar yıkılarak yerine başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi.

Şehri merkezinde Çarşı ve Tophane Mahallesinde yapılan binaların zaman içinde kat ittifakı alması ile birlikte risk büyümeye devam ederken, Deniz Caddesi üzerinde bulunan binaların yıkılması ile 173 bin metrekarelik dolgu alanını kapsayan kentsel dönüşümde 133 iş yeri bir yıllık bir sürede tamamlandı. Tamamlanan binaların önümüzdeki aylarda hak sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

 “Kentsel dönüşüm devam etmeli”

Rize Emekliler Derneği Başkanı Recep Ali Derman ve Tufan Kuleli isimli vatandaş ise “ Kentsel dönüşümün başlamasının Rize merkez için önemi büyük, şu an sadece çok az miktarda bina kentsel dönüşüme girdi. Bunun devamı gelmeli, çok sayıda bina risk altında. 10 ilde meydana gelen deprem ülkede belli oranda bir kaos ortamı yarattı. İnşallah bölgemizde böylesine bir deprem olmaz. Olması halinde dolgu alanı üzerinde büyük bir felaket yaşanır” dediler.

Editör: HABER MERKEZİ