Dilek ASLAN

 

Kızılay Rize şubesi başkanı Mehmet Nuri Gezmiş  “ Merkezimize sürekli kan bağışında bulunan Ahmet Akyıldız 25 kez kan vererek Gümüş madalya hak etmiştir” dedi.

 

 

Rize Cumhuriyet alanında kurulan Kızılay kan alma merkezinde yapılan törene Rize valisi Kasım Esen kan bağışında bulunarak katılırken Rize belediye başkanı Halil Bakırcı ise iki kez kan değerleri ölçülmesine rağmen kan değerlerinin düşük olması nedeniyle kan veremedi.

 

Kızılay Rize şube başkanı Mehmet Nuri Gezmiş “ ilimizde 25 kez kan veren Ahmet Akyıldız genel merkezimizde gümüş madalya ile ödüllendirildi. 3 kez daha kan vermesi halinde kendisine altın madalya verilecektir. Onunla birlikte Mehmet Salih Sarı İbrahim ile İskender Kopuz 14 er kez kan vermişlerdir kendileri ise bronz madalya ile ödüllendirildiler” dedi.

 

Ahmet Akyıldız isimli vatandaş ise 32 kez Kızılay a 20 kez de ihtiyacı olan vatandaşlara kan verdiğini söyleyerek” Kan vermek hem sağlık açısından yararlı hem de hayat kurtarmakta. Ben bu olayı kendime görev bildim. Var olduğum sürece hayat vermeye devam edeceğim” dedi.

 

Rize valisi Kasım Esen ise” Kan bağışında bulunan vatandaşlarımı kutluyorum. Dileğim bu Rize halkına bir örnek teşkil eder. Kan bağışı ile yeni hayatlar kurtarıldığının bilincinde olmalıyız” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ