Düzenlenen İftar programlarına Eski Başbakan UBP Mağusa Milletvekili Derviş Eroğlu, UBP Mağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, Rize Belediye başkanı Halil Bakırcı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar,  Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve çok sayıda davetli katıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin çeşitli bölgelerinde yapılan iftar programları yemek duasının okunmasıyla başladı. Ardından kardeş ülke sınırlarında okunan ezanla oruçlar açıldı.

 

Eski Başbakan Derviş Eroğlu  'Kardeş Ülke Geceleri'ne katılmaktan gurur duyduğunu belirtti. Buralarının artık Türk yurdu olduğunu ve göç hayatının bir daha yaşanmayacağını, herkesin de bunu kabul etmesi gerektiğini söyleyen Eroğlu, geceye katkı sağlayan tüm belediyelere sevgi ve saygılarını iletti.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ise TDBB'nin Kardeş Ülke Geceleri'nin ikinci ayağını bu yıl KKTC'de gerçekleştirdiğini anımsatarak, bu organizasyona katkı koyan Zeytinburnu ve Rize Belediyelerine teşekkür etti. Kardeş Ülke Geceleri'nin dostluğun ve kardeşliğin bir göstergesi olduğunu belirten Özçınar, anavatan ile yavru vatanın bütünleşmesi içinde bayrağımızın göklerde dalgalanmaya devam edeceğini söyledi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni yok sayanların önünde dim dik duracaklarına dikkat çekti. Tarihin, kültürün ve dilin bir olduğu yavru vatanla birlikte var olmaya devam edileceğini söylen Bakırcı, gökyüzündeki al ve ak bayrağın birlikte dalgalanacağı günlerin sonsuza dek süreceğine dikkat çekerek herkese hayırlı ramazanlar diledi.

Ayrıca bu organizasyon çerçevesinde programı düzenleyen belediyelerin katkılarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara Güzelyurt Belediyesi organizasyonunda  gıda paketleri dağıtıldı.
Editör: HABER MERKEZİ