Çayeli Sabuncular Çay Fabrikasında yaş çay sezonuna girilmesi vesilesiyle kaza kurbanı kesildi.

Düzenlenen programa MHP Çayeli İlçe Başkanı Ahmet Aliağaoğlıu, Çayeli Ziraat Odası Başkanı Ali Küçükislamoğlu, Çayeli İlçe Müftüsü Ali Fuat Baycan, Muhtarlar ve çalışanlar katıldı.
Çayeli Sabuncular Çay Fabrikası Müdürü Tahsin Hacıoğlu, düzenlenen programda yaş çay sezonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Genel Müdürümüzün talimatıyla yaş çay sezonuna başladık diyen Fabrika Müdürü Hacıoğlu; “Bugün de burada kaza kurbanı dediğimiz inancımızız gereği kazasız belasız, bereketli bir şekilde içeride çalışanlarımızın ayağına taş değmesin misali kurban kestik” dedi. 

-Güneş alan yerlerde çayda verim çok iyi

Hacıoğlu; “Çaylarımız fabrikamıza geliyor ve burada boşaltma sistemini yapıyoruz. İnşallah bu kampanya tüm çalışanlarımıza, müstahsillerimize ve bütün milletimize hayırlı olur. Kampanyaya başladığımızda verim noktasında önce bir kuraklık oldu. Bu güneş alan yerlerde çayda verim çok iyi değil ama eşhoz dediğimiz fazla güneş almayan yerlerde sürüm daha iyi” dedi.

-Budamanın etkisi var

Özellikle burada bir de budamanın farklılığını gördüm diyen Hacıoğlu; “Bir sene önce budanmış çaylarda sürgün daha iyi. Yani burada budamadan vazgeçmememiz gerektiğini gösteriyor. Sağlıklı bir budama yaptığımız zaman güzel bir bakımla inşallah verimli bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Her sene buna dikkat etmemiz gerekiyor. Müstahsil olarak da tabii bahçemizi temizlememiz gerekiyor” dedi.

-Benzinli çay toplama motorları sakıncalı

Bu senede telgraf otu dediğimiz kökü olmayan, üzerine çaya benzeyen bir ot var diyen Hacıoğlu; “Bunu temizlemeden muhakkak çaya girmeyelim. Bu benzinli motor dediğimiz çay toplama motorlarını da  bırakmış olduğu kimyasal maddenin etkisi de var çaya. Bir de kendisinin kullanırken çaya egzozunu bırakmış olduğu bir etki oluyor ve kalıntı yapıyor. Bunu istemiyoruz ve bu çayı almayacağımızı beyan ediyoruz. Bu konuda üretimlerimizi uyarıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Dualarla birlikte kesilen kaza kurbanı programı sonrası katılanlara yemek ikramında bulunuldu.