TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında desteklenen projelerde, bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler vb. etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda 27-28 Ekim 2016 tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde “Rize Bilimle Renkleniyor” isimli proje yürütülecektir. Projenin amacı; çocuklara bilimi sevdirmek, bilimin gündelik yaşamda kullanımını göstermek, çocukların bilimsel farkındalık düzeyini arttırmak, toplumun her katmanında bilimsel yaklaşım ve araştırma yeteneğini geliştirmeyi özendirmek ve toplum - bilim arasındaki bağları güçlendirmektir. Projenin hedef kitlesini ise; 2016- 2017 Eğitim – Öğretim Yılında Rize ilindeki ilk ve ortaokullarda okuyan 10-15 yaş grubu öğrenciler oluşturmaktadır.

Proje boyunca, RTEÜ Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde iki gün boyunca 09:00-17:30 saatleri arasında katılımcılara alanında uzman öğretim üyeleri tarafından fizik, kimya, biyoloji, stem, bilimin doğası, değerler eğitimi ve tasarım konu alanına yönelik atölyeler, bilimsel gösteriler, bilim insanı temalı film gösterileri, bilimsel sergiler ve astronomi gözlemleri gibi birbirinden eğlenceli etkinlikler yaptırılacaktır. Projeyle ilgili duyurular için ayrıca bir web sayfası (http://bilimsenligi.erdogan.edu.tr) oluşturulmuştur. Projeye her bir gün için 150’er kişiden oluşmak üzere toplamda en az 300 öğrencinin katılması hedeflenmektedir. Bilimin ve eğlencenin bir arada olacağı ve ücretsiz olan bu etkinliklere katılabilmek için tüm öğrenciler ilgili web sayfasından başvuru yapabilir. 

 

Editör: HABER MERKEZİ