Rize’nin Gündoğdu Sahilinde yapılması planlanan Doğu Park projesi ile ilgili Karadeniz Teknik Üniversitesi  (KTÜ) tarafından teklif amaçlı hazırlanan avan projeler Rize Belediyesi meclis salonunda düzenlenen toplantıyla değerlendirildi.

Koordinatörlüğünü Rize Belediyesi Meclis Üyesi Saffet Kopuz’un yaptığı Doğu Park Projesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi  (KTÜ) Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığından Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Acar ve Trabzon PTM Ofisi sahibi Engin Aktaş'ın katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda masaya yatırıldı.

Belediye Meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın yanı sıra Başkan yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve Rize Belediyesi’nde görevli mühendisler katıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden toplantıya katılan Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Acar’ın yapmış olduğu görsel sunum eşliğinde katılımcıların fikirleri alınarak, yapılabilmesi muhtemel değişiklerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Karadeniz sahilinin yapısı ile ilgili de kısa bir bilgi veren Prof. Dr. Cengiz Acar, 'Gündoğdu'ya yönelik önceden bir projemiz vardı fakat o zamanlar bu alan Gündoğdu Belediyesi kapsamındaydı. Daha sonrasında Gündoğdu Rize'ye katılınca kentin bir parçası haline geldi. Karadeniz'de sahil olmazsa kent, insan ve kültür olmaz. Bu bilinç ile temel problemimiz kıyılarımızı nasıl düzenleyeceğimizdir. Kıyılar son zamanlarda artık çok fazla talep edilen yerler haline geldi. Halkın daha çok gezip dolaşabileceği, spor yapabileceği alanlar haline geldi. Bu anlamda Gündoğdu Doğu Park Projesi ile ilgili sizlerin de fikrini almak amacıya farklı avan projeler gerçekleştirdik ve bugün bunları tanıtıp sizlerinde düşüncelerine yer vermek istedik ve bu amaçla buradayız' dedi.

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Cengiz Acar katılımcılara görsel sunum gerçekleştirerek katılımcıların fikirlerini aldı.

RİZE BELEDİYESİ YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE

Değerlendirme toplantısında konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, göreve geldiği günden itibaren çok önemli projeler üzerinde Rize Belediyesi olarak yoğun bir çalışma yapıldığını belirtti.

Ortaya koymuş oldukları projelerle aynı anda ilgilendiklerini ve hepsi üzerinde çalışmalarının tüm ayrıntılarıyla devam ettiğini ifade eden Başkan Kasap, “Projelerimizin düzenli bir takibini ve planlamasını yapabilmek adına kurulma aşamasında olan Proje Müdürlüğümüz çalışmalarımıza hız katacaktır. Bu sayede her ekip ilgili olduğu proje üzerinde çalışmalarını sürdürecektir. Gündoğdu'da daha önce oluşturulan bir proje üzerinde hareket etmek ve sizler gibi uzman kişilerle çalışmak işimizi daha kolaylaştırdı. Artık halkımız da sabırsızlıkla kazma vurulmasını beklemekte. Artık işin kağıt üzerinden kurtulup, gerçek boyutu olan uygulama kısmına geçmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Teknik anlamda projeler üzerinde gayretle çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.

SAHİL KÜLLİYE PROJESİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Rize Sahil dolgu alanını baştan inşa edeceklerini söyleyen Başkan Kasap, 'Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da yakından takip ettiği, Sahil Külliye ve Sosyal Yaşam Alanı projesi olarak adlandırdığımız proje çalışmamız da hızla devam ediyor. Sahil Külliye Projesi’ni kısa süre içerisinde hayata geçirme çabaları içerisindeyiz. Bu projemizle alakalı mimar arkadaşlarımız gerek kurum içi gerekse kurum dışı çalışmalarına aralıksız devam etmektedir” dedi

Editör: HABER MERKEZİ