Madenli Belediyesinin yapmış olduğu müracaatı dikkate alan ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğüne vermiş olduğu talimatla bir proje hazırlattı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın Çayeline gelişi sırasında kendileri ile görüşen Madenli Belediye Başkanı Mustafa Tüyloğlu'na projenin onaylandığı müjdesi verildi. Bakanlıkça verilen talimatla Karayolları Genel Müdürlüğü 2013 yılı sonunda duble yolun ihalesini yaptı. İhaleyi alan firma çok geçmeden Çayeli- Madenli arasındaki 7 Km'lik mevcut yolun çift gidiş ve çift geliş olmak üzere duble yol çalışmasını başlatmış bulunmakta.

HAYALDİ GERÇEK OLDU

Çayeli-Madenli arasında çift şeritli olarak yapılacak olan yol, Madenli Belediye Başkanı Mustafa Tüyloğlu'nun isteği üzerine Karayolları Genel Müdürlüğünün onayı alınarak madenliden başlatıldı.

Müteahit firma tarafından başlatılan çalışmaya kurbanlar kesilerek start verildi Madenli halkının katıldığı törende Belediye Başkanı Mustafa Tüyloğlu kısa bir çalışma yaparak özetle şunları söyledi; Belediye olarak ısrarla yapılmasını istediğim çok büyük bir projenin gerçekleştiğini görmekteyim, çift şeritli duble yolun yapımına başlanması benim kadar belde halkınında mutlu olduğuna inanıyorum bu yolun yapımında bize katkı sağlayan devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyorum

Allah'ın izniyle yolumuz tamamlandığında çevre düzenlemelerini en güzel şekilde yaparay madenliye bambaşka bir görüntü kazandıracağız dedi ve dualarala çalışma sahasına getirilen 2 adet koç Kurban edildi.

Haber-Foto : Tuncer KUŞ

 

 

Editör: HABER MERKEZİ