Çayeli’nin önde gelen esnaflarından, Çayelispor Kulübünün eski Başkanı Mehmet Yazıcı, Çayelispor’un bu sezon ki durumunu yorumladı.

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadele eden Çayelispor takımı, BAL statsü gereği Rize Amatör Ligi şampiyonu Ardeşengücü SK ile Play-Out maçı oynayacağı kesinleşti. Play-Out maçını kazanan takım 2018-2019 sezonunda BAL'da Kendirli Belediyespor ile beraber Rize'yi temsil eden diğer takım olacak. Çayelispor takımının son zamanlardaki başarısız gidişatını, Çayelispor’un eski başkanlığını ve yıllarca idareciliğini yapmış olan Mehmet Yazıcı yorumladı.

Çay Haber Gazetesi’ne konuşan Yazıcı lig başında Çayelispor’a ihanet etmiş futbolcuların bile transfer edildiğinin altını çizdi. Yazıcı sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Lig öncesi alınan bazı oyuncuları duyduğum zaman idarecilere bu futbolcularla Çayelispor’un bir yere gidemeyeceğini söyledim. Bu futbolcuların bu kadar para etmeyeceğini ve daha iyi oyuncuların alınabileceğini söyledim. Çayelispor’a ihanet eden futbolcuları bile aldılar. Çayelispor formasını giyen insan Çayeli halkını temsil ediyor.’’

Çayelispor tarihinde ilk kez sahasında bu kadar maç kaybettiğini belirten Yazıcı, ‘’Ne 3. Lig’de ne de Amatör Lig’de böyle bir çerçeve yoktu. 1949 yılında kurulan kulübümüz bugün Çaykur Rizespor’dan da eski bir kulüptür. Kulübümüzün değerleri çok fazladır. Öyle bir takımlar ligi sıralamasında bizim üstümüzde kaldı ki, bizim alt yapı takımının seviyesindeki takımlar bizi sıralamada geçti. ‘’ dedi.

‘’BÖYLE BİR KONGRE OLMAZ !’’

Kulüp Başkanı Tarık Yelkenci’nin istifa edeceğini duyduğu an ona olağanüstü kongreye gitmesini söylediğini ifade eden Yazıcı sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Başkan, istifa edeceğini söyledi bana. Ben kendisine genç olduğunu ve istifanın ona yakışmayacağını söyledim. Ona eğer öle bir düşüncen varsa olağanüstü kongreye git dedim. Kendisini yarın bir gün üst makamlara seçildiğin zaman ‘’Bir Çayelispor’u idare edemeyen insan başka mevkii nasıl idare edecek’’ diye sorarlar diye uyardım. Kulüp kongre kararı aldı. Kongrede gerekli çoğunluk sağlanamadı ve ikinci oturumu bekledik. İkinci kongrede başkana aday mısın diye sordum. Aday değilim dedi. O zaman divan başkanı gereğini yapar dedim. Sonrasına duydum ki Belediye Başkanının ricasıyla göreve devam etti. Böyle bir kongre olmaz. Benim fikrimce bu yasal değildir. Kongre’ye liste vermediğin zaman o kongre bitmiştir, divan heyetine kalmıştır. İsterse darılsın bana.. Ben onun arkadaşıyım, abisiyim. Ligin ikinci yarısından sonra bütün hatayı kulüp başkanında buluyorum. Belediye Başkanının burada suçu yok. Ben Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çayelispor’da bunca yıl idareci oldum, başkan oldum ama bu dönemki Belediye Başkanımız kadar takıma destek vereni görmedim. ‘’

Spordan anlayıp deyip, anlamadıklarını söyleyen Mehmet Yazıcı kimsenin şahsıyla işi olmadığını ifade etti. Yazıcı konuşmasında ‘’ Bu kabahat kulüp başkanının ve yönetimindir. Spordan anlıyoruz diyorlar ama anlamıyorlar. Kendirli maçını aldıktan sonra takımı bir havaya soktuk ve ondan sonra kulübün içerisinde bir şeyler oldu yenilgiler başladı. Çok iyide olabilirler, kimsenin şahsıyla bir işim yok. Onlarda elinden geleni yapıyorlar ama böyle gitmez. ‘’ ifadelerine de yer verdi.

‘’HEPSİ BİR HAVADAN GİDİYOR’’

Bazı futbolcuların taraftara ve Çayelili insanlara saygısı kalmadığını ifade eden Yazıcı ‘’Futbolcuların sokakta gördüğüm kadarıyla saygısı kalmadı. Esnafa ve seyirciye saygısı kalmayan futbolcular var. Hepsi bir havadan gidiyor. İster bana darılsınlar ister darılmasınlar, ben Çayeliliyim, Çayelisporluyum.’’ dedi.

‘’LİG’DE KALIRSAK NE YAPMALIYIZ ?’’

Çayelispor takımının önümüzdeki sezon lig’de kalması durumunda iyi bir yönetim oluşturulması gerektiğinin altını çizen Yazıcı, ‘’Çayelispor BAL’da kalırsa, yeni yöneticilerin siyasi görüşü ne olursa olsun, her esnafın ileri gelenlerinden konuşulup yönetici alınması gerekir. İşi bilmeyen, kongreye gelmeyen, deplasmanlara gitmeyen ve bu işe zamanını ayırmayan insanlar burada olmamalıdır. Herkesin maddi gücü olmayabilir ama maddi gücü olmayan adam başkalarından bir yardım getirebilir. Biz burada güzel bir yönetim kurup takımı yönetmemiz lazım.’’ dedi.

Yazıcı konuşmasında son olarak Rize Milletvekili Hikmet Ayar’a, Gençlik ve Spor Bakanı ile yaptığı konuşma neticesinde Rize’deki spor kulüplerinde yaptığı yardım için teşekkür etti.

Kubilay Ateş – Ahmet Bayraktutan (Çay Haber Gazetesi)

Editör: HABER MERKEZİ