Anzer Balliköy Kooperatif Başkanı Osman Civelek Anzer yaylasına büyük ve küçük baş hayvan sokulmaması üzerine 1400 kilo bal üretildiğini söyledi.

   Anzer Balliköy Kooperatif Başkanı Osman Civelek Anzer'de rekor sayilabilecek oranda bal üretiminin gerçekleştiğini belirterek “ Bilindiği üzere 2200 ila 3010 metre irtifada 17 kilometre derinliğinde Anzer yaylamızda 2015 yılı bal hasadımız kooperatifimiz ortağı üreticilerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.

 Bu yıl ilk defa olarak Anzer yaylamızdaki mera ve otlak alanların kooperatifimiz ortağı ve diğer köyümüz halkından çiftçi ailelerine Anzer balı üretmek amacıyla Rize valiliğimiz tarafından tahsis edilmesi neticesinde Anzer balı üretimimiz rekor bir seviyede gerçekleşmiştir. Son otuz yılın en verimli bal hasadını yaptık. Valiliğimiz tarafından İl Tarım Komisyonu marifetiyle alınan Anzer mera ve yaylaklarının arıcılara tahsis edilmesi ve diğer koruma tedbirleri tam anlamıyla bir üretim patlamasına neden olmuştur” dedi.

Civelek, Anzer'de 1400 kg bal üretiminin yapıldığını belirterek “satışlarımız 20 Eylül tarihinde başlayacak, şu an ürettiğimiz ballarımızı Hacettepe Üniversitesine tahlil için gönderdik. Vatandaşlarımızın bal alırken kooperatif ve mühürlü balları tercih etmesini istiyoruz. 250 gram, yarım kilo ve bir kiloluk bal kavanozlarına koyacağımız ballar kilogramı 850 TL den satılacak. Piyasada Anzer balı adı altına satılan balların tümü sahtedir” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ