Futbol tutkunlarının heyecanla beklediği Fiorentina-Milan maçına doğru geri sayım başladı. Farklı yaş gruplarından gelen futbol meraklılarının büyük bir ilgiyle takip ettiği mücadelenin ne zaman ve hangi televizyon kanalında yayınlanacağı ise büyük bir merak konusu. Peki Fiorentina-Milan maçı ne zaman ve hangi kanalda izlenebilecek? Tüm bu detayları sizler için derledik.

Fiorentina-Milan maçı ne zaman?

Fiorentina-Milan maçı 30 Mart Cumartesi günü saat 22:45'te başlayacak ve maç Floransa'da, Artemio Franchi Stadyumu'nda oynanacak.

Fiorentina-Milan maçı hangi kanalda?

30 Mart 2024 Cumartesi günü heyecan dolu bir İtalya Serie A mücadelesi izleyicilerle buluşacak. Fiorentina ile Milan arasındaki karşılaşma, 22:45'te başlayacak. Maçı canlı izlemek isteyen sporseverler, S Sport Plus, CBC Sport ve S Sport 2 kanallarından yayınlanacak. Bu üç kanalın aboneleri, maçı şifresiz olarak izleyebilecekler. Futbol tutkunları için kaçırılmayacak bir müsabaka olacak.

İtalya Serie A nedir?

İtalya futbolunun en üst seviyesinde yer alan Serie A, ülkenin en prestijli liglerinden biridir. Ana sponsoru Telecom Italia Mobile (TIM) olan Serie A, Avrupa'nın en zorlu liglerinden biri olarak kabul edilir ve 20 takımı içerir. Bölgesel liglerin devam ettiği dönemlerde 1898 yılında başlayan Serie A, İtalyan bayrağının üç renkli arması olan "scudetto" unvanı ile ödüllendirilen sezon şampiyonuyla sonuçlanır ve şampiyon olan takım bir sonraki sezonun formasında bu arma bulunur.

En başarılı takımlar arasında Juventus, Inter ve Milan öne çıkar. Diğer tanınmış takımlar arasında Roma, Napoli, Fiorentina ve Lazio yer alır. Her 10 şampiyonlukta bir yıldız verilir ve bu nedenle Juventus'un 3, Inter ve Milan'ın ise 1'er yıldızı vardır.

"Küçük Dünya Kupası" olarak da adlandırılan Serie A'da Cristiano Ronaldo, Diego Maradona, Zinedine Zidane, Luís Figo, Ronaldo, Ronaldinho, Wesley Sneijder ve Zlatan Ibrahimović gibi birçok dünya yıldızı oynamıştır. İtalyan futbolunun efsaneleri arasında Francesco Totti, Gianluigi Buffon, Del Piero, Andrea Pirlo ve Paolo Maldini uzun yıllar bu ligde forma giymiştir. Dünya Kupalarında en çok gol atan oyuncu olan Miroslav Klose de bir dönem Lazio formasıyla Serie A'da mücadele etmiştir. Juventus'un geçmişindeki 27 Dünya Kupası şampiyonluğuyla, kulübü Dünya Kupalarında en başarılı takım yapmıştır.

Red Bull Four 2 Score'da final heyecanı başlıyor Red Bull Four 2 Score'da final heyecanı başlıyor

Serie A'daki takımlar Avrupa Kupalarında önemli başarılar elde etmiştir. Fiorentina, UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı ilk kazanan takım olurken, Lazio 1998-99 UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı kazanarak bu kupayı son kez kazanan ekip olmuştur. Roma, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ni kazanan ilk kulüp olmuştur. Serie A, UEFA Avrupa Ligi'ni La Liga'nın ardından en çok kazanan ligdir. Milan ise 7 kez kazandığı Şampiyonlar Ligi zaferiyle Real Madrid'den sonra bu kupayı en çok kazanan takımdır. Serie A, Şampiyonlar Ligi'ni La Liga ve Premier League'den sonra en çok kazanan ligdir.

Sezon sonunda puan durumunda son üç sırayı alan takımlar Serie B'ye düşer. Ancak, Serie A'nın kuruluşundan bu yana küme düşmeyen tek takım Inter'dir.

Kaynak: Haber Merkezi