Uğur Bayraktutan'dan Köy Enstitüleri Mesajı:

Cumhuriyet'in ilk yıllarında eğitimde büyük bir atılım olarak hayata geçirilen Köy Enstitüleri'nin 84. kuruluş yıldönümü kutlanıyor. 17 Nisan 1940'ta kabul edilen 3803 sayılı Köy Enstitüleri Kanunu ile kurulan Köy Enstitüleri, sadece öğretmen yetiştirmenin ötesinde, köylüyü eğitmek, kalkındırmak ve üretici hale getirmeyi amaçlayan bir eğitim modeli olarak öne çıkmıştır.

ARTVİN ŞAVŞAT'TA KÜLTÜR SANAT EVİ AÇILDI ARTVİN ŞAVŞAT'TA KÜLTÜR SANAT EVİ AÇILDI

Köy Enstitüleri'nin Önemi:

Köy Enstitüleri, kuruluş amaçlarının çok ötesinde bir başarı göstererek, köyün ve kırsal alanlarda yaşayanların sorunlarını ele alan ilerici bir kuşağın yetişmesine katkıda bulunmuştur. Dünyanın en özgün eğitim atılımlarından biri olarak kabul edilen Köy Enstitüleri, onlarca sanatçı, yazar ve bilim insanını yetiştirerek Cumhuriyet'in aydınlanma ve kalkınma hamlesinde önemli bir rol oynamıştır.

Uğur Bayraktutan'dan Anma ve Teşekkür:

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, mesajında aramızdan ayrılan Köy Enstitüleri'ne emek vermiş öğretmenleri ve Köy Enstitüleri'ne gönül vermiş tüm dostları saygıyla andığını ve hayatta olanlara sağlıklı günler dilediğini belirtmiştir.

Editör: HABER MERKEZİ