Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğdan 3 Mayıs tarihinde memelekti Rize'de hemşehrileri ile buluşacak.

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri dolayısıyla Rize’ye gelecek olan Erdoğan, 3 Mayıs Çarşamba günü, saat 14.30'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek mitingte Rizeli hemşehrileriyle buluşacak.

Erdoğan'ın burada Rizeli vatandaşlara bazı müjdeler vermesi bekleniyor.

Çay fiyatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize ziyaretinde, 2023 yılı yaş çay fiyatını açıklaması bekleniyor.

2022 yılı yaş çay fiyatını 14 Mayıs 2022 tarihinde Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış töreninde açılayan Erdoğan, yaş çay taban fiyatına yüzde 73'ün üzerinde artış yaptıklarını ve 6 lira 70 kuruşa yükselttiklerini ifade etmişti.

Çaykur'un mevsimlik işçileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde çalışna 9 bin 300 mevsimlik işçinin kadroya geçişi veya çalışma sürelerinin iyileştirilmesi hakkında açıklama yapması bekleniyor.

Çaykur mevsimlik işçilerinin çalışma sürelerinin 120 günden 180 güne çıkarılmasında büyük pay sahibi olan ve o dönemin AK Parti Rize İl Başkanı ve mevcut İl Başkanı Hikmet Ayar, Çaykur mevsimlik işçilerinin tamamının 8 ay çalıştırabilmek istediklerini ve 1000 – 1500 kişiye kadro vermek yerine bütün Çaykur işçilerine 8 ay iş imkanı sağlamaktan yana olduğunu ifade etmişti.

Samsun - Sarp Demiryolu

Erdoğan'ın Rize'den açıklaması beklenen bir başka proje ise Samsun - Sarp Demir yolu olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon'da yaptığı açıklamada, demiryolu ağırlıklı çalışılacak döneme girildiğini belirterek, "Samsun-Sarp demir yolu toplam 513 kilometre uzunluğunda projelendirildi. Küresel bir lojistik hattan bahsediyoruz. Bunları bitirmek için hızlı şekilde adımlar atacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Çayeli açıklarında petrol aranacak

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği 710 milyar metreküplük doğalgaza ilişkin olarak çalışmalar son hızla devam ederken, yeni müjdeli haberleri duyurmuştu.

CNN Türk televizyonunda konuşan Bakan Dönmez, "Petrol açısından ümitli olduğumuz Rize açıkları var. Gemilerimiz boşa çıktıkça yeni alanlara göndereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı'nın Rize'de bu konu hakkında da açıklama yapması bekleniyor.

Haber: Büşra Bayraktutan

Editör: EDİTÖR - 2