Zonguldak'ta kısıtlı gününüz dahi varsa mutlaka doğal güzelliklerini gezmeden dönmemelisiniz. Zonguldak'ta mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikler nereler? sorusunu sizler için derledik. Size kalan şehrin keyfini sürmek...

Zonguldak'ta gidilmesi gereken doğal güzellikleri neresidir?

Zonguldak, Karadeniz kıyısında yer alan ve doğal güzellikleri ile öne çıkan bir şehirdir. Muhteşem ormanları, şelaleleri, mağaraları ve plajları ile Zonguldak, doğaseverler ve macera arayanlar için ideal bir destinasyondur. İşte Zonguldak'ta mutlaka görülmesi gereken bazı doğal güzellikler:

  • Gökgöl Mağarası:Türkiye'nin en uzun mağaralarından biri olan Gökgöl Mağarası, sarkıt ve dikitleri ile büyüleyici bir atmosfere sahiptir. Mağaranın içinde bulunan göl, mağaraya ismini vermiştir.
  • Cehennemağzı Mağaraları:Üç ayrı mağaradan oluşan Cehennemağzı Mağaraları, mitolojide Hades'in ölüler ülkesi olarak geçen bir yer olarak bilinmektedir. Mağaraların içinde bulunan sarkıt ve dikitler, ilginç bir atmosfer yaratmaktadır.

Cehennemagzi Magaralari

  • Çayır Köyü Su Mağarası:Yeraltı gölü ile bilinen Çayır Köyü Su Mağarası, Türkiye'nin en ilgi çekici mağaralarından biridir. Mağaranın içinde bulunan gölde tekne turu yapmak mümkündür.

Cehennemagzi Magaralari-1

  • Danaağzı Tabiat Parkı:Farklı bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapan Danaağzı Tabiat Parkı, doğa yürüyüşü ve kamp yapmak için ideal bir yerdir. Parkta bulunan şelaleler de oldukça ilgi çekicidir.
  • Sofular Mağarası:Zonguldak'ın en büyük mağaralarından biri olan Sofular Mağarası, sarkıt ve dikitleri ile büyüleyici bir atmosfere sahiptir. Mağaranın içinde bulunan göl, mağaraya ismini vermiştir.
  • Göldağı Tabiat Parkı:Yeşilin her tonunu barındıran Göldağı Tabiat Parkı, doğa yürüyüşü ve kamp yapmak için ideal bir yerdir. Parkta bulunan göller ve şelaleler de oldukça ilgi çekicidir.
  • Bölüklü Yaylası:Zonguldak'ın en yüksek yaylalarından biri olan Bölüklü Yaylası, yemyeşil doğası ve serin havası ile adeta bir cennet köşesidir. Yaylada piknik yapmak ve doğa yürüyüşü yapmak mümkündür.
  • İncüvez Çamlığı Tabiat Parkı:Zonguldak'ın en güzel çam ormanlarından biri olan İncivez Çamlığı Tabiat Parkı, doğa yürüyüşü ve kamp yapmak için ideal bir yerdir. Parkta bulunan piknik alanlarında dinlenmek de mümkündür.
  • Yeşilöz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası: Farklı kuş türlerine ev sahipliği yapan Yeşilöz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, kuş gözlemciliği yapmak için ideal bir yerdir.
  • Taş Gölü Doğal Yaşam ve Kamp Alanı:Farklı bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapan Taş Gölü Doğal Yaşam ve Kamp Alanı, doğa yürüyüşü ve kamp yapmak için ideal bir yerdir. Gölde balık tutmak da mümkündür.
  • Zonguldak'ta bu saydıklarımızdan başka da birçok doğal güzellik bulunmaktadır. Zonguldak'a seyahat etmeyi planlıyorsanız, bu doğal güzellikleri listenize eklemenizi tavsiye ederim. Zonguldak'ta unutulmaz bir tatil geçirmenizi dilerim.

Kaynak: Haber Merkezi