Zanzibar takımadaları, küçük çıkıntılardan daha büyük, daha kalabalık Zanzibar adalarına, daha doğrusu Unguja ve Pemba'ya kadar değişen 50'den fazla adadan oluşur. Palmiye ağaçlarının gölgelediği, pudra beyazı kumlu plajlar genellikle büyüleyicidir. Deniz sığdır ancak pırıl pırıl turkuaz suya doğru biraz daha ilerlediğinizde harika şnorkelli yüzme ve dalış için mercan resiflerini bulacaksınız. Daha büyük adalar bereketli ve son derece verimlidir ve her yerde hava, meyve ve baharat aromalarıyla doludur: sarhoş edici, egzotik bir atmosferdir.

Dünyanın en güzel plajlarını sunan Zanzibar Adası, Afrika'nın tropik cenneti olarak biliniyor. Hint Okyanusu'nun berrak masmavi sularıyla çevrili, palmiye ağaçlarıyla bezeli kilometrelerce uzanan beyaz kumlu plajlar. Zanzibar Adası, Pemba Adası ve birçok küçük adayla birlikte Zanzibar takımadalarının bir parçasıdır. Bu adalara baharat ticaretindeki zengin geçmişi ve birçok baharat tarlası nedeniyle Baharat Adaları da denilmektedir.

Safari sonrası bir tercih olarak popüler olan Zanzibar tatili aynı zamanda tek başına harika bir kaçış da olabilir. Ana ada, sade sahil pansiyonlarından küçük butik otellere, her şey dahil sahil tatil yerlerine ve lüks otellere kadar olağanüstü bir konaklama çeşitliliği sunmaktadır.

Uzak bir ada kaçamağı arıyorsanız, TanzanyaHint Okyanusu kıyısında iki mücevher daha var: Dalış meraklılarının uzun zamandır favorisi olan Mafya Adası ve yeni erişilebilen saklanma yeri Fanjove.

Zanzibar tüm yıl boyunca tatil ziyaretçisi alsa da çoğu insan, Zanzibar'da havanın en iyi olduğu Haziran ve Şubat ayları arasındaki ana yağmur mevsimi dışında gelir. Bu, genel olarak aynı hava durumunu paylaşan Tanzanya'daki bir safari ile mükemmel bir şekilde bağlantılı olabilir.

Zanzibar Adası Plajı tatilleri

Zanzibar plaj tatili için seçenekler çoktur ancak genel olarak ada beş bölgeye ayrılabilir: Nungwi kuzeyde, doğu kıyısı, güneydoğu, batı kıyısı ve birkaç açık deniz adası.

Stone Town'dan arabayla iki veya üç saat uzaklıktaki Nungwi köyü, Zanzibar'ın en kuzey ucunu işaret ediyor. Üç tarafı turkuaz mavisi okyanusla çevrili olan Nungwi, uzun zamandır cenneti arayan ziyaretçiler için bir mıknatıs olmuştur. İyi dalışlar, plajlar ve her zaman birçok şeyin olduğu hareketli bir köye yakınlık için gelin.

Zanzibar'ın doğu kıyısı uzun, pudra beyazı kumsallarla kaplıdır. Kuzeyde çok sayıda küçük tatil yeri benzer plajlara sahiptir, ancak hepsi oldukça farklıdır. Açık denizde, parası yetenler için en iyi ada pansiyonu olan büyülü Mnemba Adası'nı bulacaksınız.

Zanzibar'ın güneydoğu kıyısı boyunca devam eden plajlar büyüleyiciliğini koruyor: Bariyer resifli pudra beyazı kum, çok sayıda palmiye ağacı ve plaj ile resif arasında geniş bir lagün. Güneye doğru ilerledikçe köyler biraz daha uykulu ve rahat hale gelir ve özellikle Jambiani gerçekten çok rahattır: Dost canlısı bir köye otantik bir ziyaret için onu yenemezsiniz.
Güneybatı Zanzibar'da, Fumba Yarımadası adanın iki güzel pansiyonuyla oldukça rahat ve samimi bir köşesidir; açık denizde ise Chumbe Adası'ndaki ödüllü eko-tatil yeri bulunmaktadır.

Zanzibar Adası'nın kuzeydoğusundaki 30 dakikalık bir uçuş mesafesindeki Pemba Adası, boyut olarak benzer ancak görünüm olarak çok daha geleneksel ve buradaki ziyaretçi sayısı çok az. Bir avuç balayı çifti dışında çoğu, dalış için gelir; bu da mükemmel olabilir; ancak bu, ileri düzey dalgıçlar için en uygunudur.

Zanzibar Takımadaları'nın bir parçası olmasa da, aynı derecede büyülü olan Mafya Takımadaları'dır. Zanzibar'ın pek çok yerinden daha uzak ve daha sessiz olan Mafia Adası, sadece birkaç küçük pansiyonun hizmet verdiği deniz parkında mükemmel dalış ve şnorkelli yüzme olanakları sunmaktadır. Ve şimdi Tanzanya sahil tatil sahnesinde, Güney Tanzanya'da bir safarinin ardından dinlenmek için ideal bir yer olan Fanjove Adası var.

Zanzibar Adası plaj tatilinde yapılabilecek aktiviteler

Güneş, deniz ve kum: Zanzibar plaj tatili bunları bolca sunar. Zanzibar'ın plajları farklıdır, ancak hemen hemen hepsinde ayak parmaklarının arasından süzülen toz beyazı kumların kenarından geçen kristal berraklığında sular bulunur. Bununla birlikte, pek çok kumsalda, özellikle de doğu kıyısında, gelgitin çekilmesinin geniş, sığ lagünü neredeyse boş bir su birikintisine dönüştürebileceğini ve yüzmenin genellikle yalnızca gelgit geldiğinde mümkün olduğunu unutmayın. Her zaman çevrimiçi gelgit durumuna danışmaya değer. Doğu Afrika kıyılarındaki günlük menzil her ay değiştiğinden ve genellikle yaklaşık 1 metreden 3 metrenin üzerine kadar değiştiğinden tablolarda yer almaktadır.

Kuzeybatıda Mnemba Atolü ve adanın güneybatısındaki Menai Körfezi Koruma Alanı çevresinde bulunan zanzibar plajları mükemmel şnorkelli yüzme ve birinci sınıf dalış olanakları sunmaktadır. Ancak bir su tutkunu olmasanız bile, geleneksel ahşap Arap Arap yelkenlisinden kıyı şeridini izleme şansı kaçırılmaması gereken bir fırsattır.

Ekip en Kiwoito Afrika Size en iyilerini sunmak için Zanzibar'daki 250'den fazla konaklama yerinin neredeyse her birini ziyaret etti. Bazıları bir fiyata ayrıcalık sunar; diğerleri her şey dahil sahil tatil köyleridir; yine de diğerleri büyük uluslararası plaj otelleridir. Bununla birlikte, Zanzibar'ın kalacak en iyi yerlerinin çoğu, nispeten sade sahil pansiyonlarıdır.Outdoor Beautiful Leisure Beach Pool Min

ZANZİBAR CEZAEVİ ADASI

Ada, Stone Town Unguja'nın 5.6 km kuzeybatısında yer alır ve Zanzibar Takımadaları'nda bulunan, Swahili dilinde bir balık veya Karantina adası olan Changuu Adası olarak da bilinir.

Adanın zengin bir tarihi var. 1960'ların başında Zanzibar'ın ilk Sultanı Majid bin Said, adayı asi köleler için hapishane olarak kullanan iki Arap köle sahibine adayı hediye edene kadar kimse adada kalmamıştı.

1893 yılında İngiltere Birinci Bakanı Lloyd Matthews adayı ele geçirdi ve bu adaya bir hapishane inşa etmeyi planladı. İnşaat çalışmaları 1894'te tamamlanmış olmasına rağmen hapishanede hiçbir zaman mahkum kalmamıştır.

1920'lerin başında Hapishane Adası, sarı humma semptomları gösteren hastalar için Doğu Afrika'daki Britanya topraklarına hizmet veren bir karantinaya dönüştürüldü. Cezaevi binaları hastaneye dönüştürüldü ve sarıhumma hastaları, ayrılmalarına izin verilmeden önce bir süre izlendi.

Hapishane Adası dev Aldabra kaplumbağaları popülasyonuyla oldukça ünlüdür. Kaplumbağa türleri yerel değildir, 1919 yılında Seyşeller'in İngiliz valisi Hapishane Adası'na 4 kaplumbağa hediye etmiş, buradan kaplumbağaların sayısı hızla artmaya başlamış ve 1955'ten itibaren hapishane adası tahmini kaplumbağa popülasyonu 155 idi

Rocks Restaurant Beach During Low Tide Pingwe Zanzibar Tanzania Min

Hapishane adası, muhteşem yaban hayatı ve harika manzaralar içeren tipik bir tropik cenneti ziyaret etmek için en iyi yerlerden biri olma eğilimindedir.

Cezaevi Adası, deneyimli bir ekiple kaplumbağanın sosyalleşme kapasitesine tanıklık ederken Zanzibar'ın tarihine dalmak isteyen gezginler için harika bir günlük gezidir. Kiwoito Afrika Zanzibar hapishane adasının saf tadını sunmaya hazır

Mercan resifleri, rengarenk balıklar, güzel denizyıldızları ve deniz kabukları çevresinde şnorkelle dalış yaparak ya da beyaz kumlu plajda dinlenerek bu harika güne hazır mısınız? Geri döndüğünüzde Stone Town'un, körfezin ve takımadaların nefes kesen manzarasına hayran kalacaksınız.

Bu tur içerir

  • Yaklaşık 3-4 saatlik rehberli yarım günlük gezi
  • Dil isteğinize göre deneyimli rehber.
  • Ulaşım: Zanzibar'daki herhangi bir otelden
  • Hapishane adasına giriş

ne paketi

  • Mayo ve havlu

yorumlarımız

  • Her yaşa ve fitness seviyesine uygun
  • Diğer aktivitelerle birleştirmeye uygundur
  • Kaplumbağa rezervi için küçük bir bahşiş taşımayı unutmayın

NUNGWI KÖYÜ.

Zanzibar adasının en kuzey ucunda bulunan büyük bir köy olan Ras Nungwi olarak da bilinir. 30,762 nüfusuyla Nungwi, adanın ikinci büyük yerleşim yeridir. Unguja Kuzey Bölgesi'nin Kaskazini A Bölgesi'ndeki Nungwi Bölgesi'nde yer almaktadır. Nungwi Yarımadası'ndaki Zanzibar Kasabasının yaklaşık 35 mil (56 km) kuzeyinde, Stone Town'dan arabayla yaklaşık bir saat uzaklıktadır. Güneyde Nungwi, komşu Matemwe ve Tazari köyleriyle sınır paylaşıyor.

Nungwi köyü, Zanzibar'ın en canlı sahil noktasıdır Nungwi, geleneksel olarak bir balıkçı köyü ve Arap yelkenlisi inşa merkeziydi ancak şimdi popüler bir turizm merkezidir

Nungwi'de yapılabilecek aktiviteler

  • Yerel köy turu

Yerel halkın günlük yaşamlarını nasıl yaşadıklarını ve geçimlerini nasıl sağladıklarını keşfedin. Daha sonra nesli tükenmekte olan birçok türe ev sahipliği yapan Mnarani Akvaryumu'nu ziyaret edin.

  • Baharat turu

Bir Zanzibar klasiği! Baharatlara, şifalı bitkilere ve egzotik meyvelere aşina olun. Baharat Turu, Baharat Adası Zanzibar'daki en popüler gezilerimizden biridir.

  • Geleneksel aşçılar turu

Bu favori tur, yerel bir organik baharat çiftliğini ziyaret etmeyi ve yakındaki bir köyde yürüyüş yapmayı içerir. Yerel yaşam hakkında bilgi edinin ve geleneksel yemek pişirme konusunda şansınızı deneyin.

Bu tur içerir

  • Otelden gidiş-dönüş transfer
  • Profesyonel yerel rehber
  • Öğle yemeği
  • Egzotik meyve tadımı
  • İçme Suyu

Stone Town Zanzibar December 22 2021 Boats Port Stone Town Zanzibar Tanzania Min

TAŞ ŞEHİR

Zanzibar Stone City, güzelliği ve binalarının iyi düzenlenmesiyle ünlüdür; Stone City, Zanzibar'ın ana şehridir. Doğu Afrika'da tarihi ve sanatsal öneme sahip bir şehirdir. Çoğunlukla 19. yüzyıla kadar uzanan mimarisi, Mağribi, Arap, Fars, Hint ve Avrupa unsurlarının benzersiz bir karışımıyla Swahili kültürünün altında yatan çeşitli etkileri yansıtıyor.

Vertical Shot Old Neighborhood With Ancient Houses Old Staircases Min

Stone City'de yapılabilecek aktiviteler

  • Yürüyüş turu

Harikalar Evi (Beit-el-Ajaib), Mizingani Rd, Stone Town, Zanzibar Şehri Tanzanya'dan başlayarak gezginler Harikalar Evi adının arkasındaki hikayeyi öğrenecekler.

Daha sonra eski Kale'ye (Ngome Kongwe), Mizingani Yolu, Stone Town, Zanzibar Şehri Tanzanya'ya doğru ilerleyin, gezgin şapelin ve tiyatronun orijinal duvarını görecektir.

Son olarak, gezginin ünlü bir şarkıcının tarihini öğreneceği Freddie Mercury Müzesi, Kenyatta Yolu, Stone Town, Zanzibar Şehri Tanzanya'da duracağız.

CHUMBE ADASI

Bu, Zanzibar'da bulunan ve mercan kayalıklarını korumak yerine kar amacı gütmeyen bir amaç doğrultusunda 1991 yılında geliştirilen özel bir adadır.

Chumbe'da yapılabilecek aktiviteler

  • Şnorkel

İyi organize edilmiş şnorkelle dalış turumuz sizi tekneyle Mercan Kayalıkları Koruma Alanı'nın kenarına götürür; burada manzara nefes kesici manzaralarla dolu bir dünyanın kapılarını açar.
Her şnorkel turu yaklaşık bir saat sürmekte ve misafirlerimize keşifler sunmaktadır. Her ziyaretinizde hayal kırıklığına uğramanız pek mümkün değil! Şnorkelli yüzmeye yeni başlayan biri veya profesyonel olmanız fark etmez, yetkin rehberlerimiz bundan güvenli ve sorumlu bir şekilde en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayacaktır. Resifi kendi başınıza keşfetmeye karar verirseniz güvenliğiniz için lütfen rehberlerimize bilgi vermeyi unutmayın.

  • Hindistan cevizi yengeci yürüyüşü

Misafirlerimiz mercan paçavra ormanında dev Hindistan cevizi yengeçleriyle karşılaşma şansına sahip oluyor. Hindistan cevizi yengeçlerinin çapı 45 cm'ye kadar ulaşabilir ve dünyada yaşayan en büyük kara yengeçleridir! Gündüzleri mağaralarda ve yarıklarda saklanırlar ancak gün batımından sonra yiyecek aramak için etrafta dolaşırlar. Hindistancevizi tercih ettikleri besin olmasına rağmen, çöpçülerdir ve bulabildikleri hemen hemen her şeyi yerler.

  • Kıyı yürüyüşü

Bu, gelgit sırasında deniz suyuyla kaplanan ve gelgit sırasında açığa çıkan kıyı yürüyüş alanlarını içerir. Kıyıya aşina, deneyimli kiwoito Afrika rehberlerimizin rehberliğinde yapılan rehberli kıyı yürüyüşleri güvenliğinizi sağlar ve genellikle iyi kamufle edilmiş veya bazen gizlenmiş büyüleyici deniz organizmalarını gösterir.

  • ORMAN YÜRÜYÜŞÜ

Zanzibar plajları, ormandaki bir buçuk saatlik orman yolculuğumuza katılmanızı sağlar; burada adanın jeolojisi, yerel ağaç ve çalıların tıbbi kullanımları ve fark edilmesi zor gizli fauna hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

patika, mangrov ağaçlarıyla kaplı ve devasa ağaçların gölgelediği büyük bir gelgit havuzuna iniyordu.
deniz suyunun gelgitlerle yükselip alçaldığı ve bu koşullara uyum sağlayan birçok canlıyı gözlemleyebileceğiniz baobab ağaçları

Çalılıkların arasında saklanan kuşlar, yaprakların üzerinde gezinen münzevi yengeçler ve Zanzibar sahilinizde yerde dinlenen kertenkeleler

MNEMBA ADASI

Zanzibar plaj safarinizi, nefes kesen Mnemba atoll'una bağlı, yalnızca 24 konuk için on iki adet rustik tarzda şık sahil bandının bulunduğu özel bir cennet olan Mnemba Adası ile renklendirelim.Mnemba Intro 4 1536X405 1

ZANZİBAR KÜLTÜRÜ

Zanzibar Plajı anakara kültürüne göre farklı bir kültüre sahip, bir zamanlar padişah tarafından yönetiliyor olması Zanzibar'ı kıyıdaki en İslami adalardan biri haline getiriyor, kullandıkları dil Swahili ama 1930'lardan beri anakarada konuşulan dilden oldukça farklı. dil Arapça ile karıştırılarak kulağa çok hoş geliyor

Kaynak: Haber Merkezi