Rize Vali Vekili Kubilay Ant, yaptığı açıklamada, ilde dün etkili olan yağış dolayısıyla oluşan sel nedeniyle Fındıklı ilçesi başta olmak üzere Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde hasar meydana geldiğini söyledi.

Hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Ant, ''Etkili olan yağış yüzünden yaklaşık 850 bin lira tutarında hasar oluştu. Yağış sonrası alt yapı ve yol açma çalışmalarına İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerce başlandı. Kaymakamlıklar aracılığıyla vatandaşlarımızın da mağduriyetlerini gidereceğiz'' dedi.

Ant, dere yataklarının yeniden düzenlenmesi için DSİ'nin de çalışma başlattığını belirterek, ''Düzenlemelere başladık. Bir an önce günlük yaşama dönülmesini sağlamaya çalışıyoruz. İlçe belediyelerimiz de gerekli ekipmanları ile çalışmalarda yer alıyor. Kısa sürede selin yaralarını saracağız'' diye konuştu.

Rize'deki yağışta, Fındıklı ilçesindeki Arılı Deresi ve Çağlayan Deresi taşmış, çok sayıda ev ve iş yerine su dolmuştu. Ardeşen ilçesinde küçük çaplı heyelanlara yol açan yağış yüzünden Çamlıhemşin Yolu'nda da hasar meydana gelmişti.
 
 
Editör: HABER MERKEZİ