Mustafa Bayrak

Rize emniyet müdürü Şammaz Demirtaş teşkilatının kuruluşunun 165 yılında halk ile iç içe olduklarını huzur ve güveni sağlamak için halkın yanında olduklarını söyleyerek” polis, sizin içinizden sizden biri, sizin can ve mal güvenliğiniz için 24 saat çalışmakta” dedi.

Polis teşkilatının kuruluşunun 165 yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet meydanında düzenlenen etkinliklerde polis güven verdi.


10 Nisan Polis teşkilatının kuruluşun 165 yıl dönümü nedeniyle hafta boyu çeşitli etkinlikler düzenleyen Rize emniyet müdürlüğü teşkilatı Cumhuriyet meydanında düzenlediği törende Atatürk Anıtına çelenk koyma ile başladığı etkinlikte istiklal marşının okunmasından sonra konuşan Rize emniyet müdürü Şammaz Demirtaş” Hepimizin ailesinde bu teşkilatta hizmet eden mutlaka birileri vardır, polis halkın içinden halkın yanında, halkla birlikte olan içimizden biridir, Polis korku salan değil, suçu önleyen, Suçluları yakalayarak adalete teslim eden aracı bir teşkilattır. 165 yılda devlet ve millet uğruna çok şehitler vermiştir, bu şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, 165 yıldır iç güvenliği sağlayan teşkilatımız her gün daha da güçlenmekte ve teknolojik imkânlardan yararlanarak kendini yenilemektedir. Artık hiçbir suç cezasız kalmamakta, teknolojinin verdiği imkânlarla bugün polis biraz daha güçlenerek suçluları daha kısa sürede yakalamaktadır. Rize emniyet müdürlüğü olarak huzurlu ve güvenli bir ilde olmaktan mutluyuz. Rize Türkiye de en huzurlu iller arasında yer almakta,  halkımızın desteği ile ilimizde ki suç oranı her gün azalmaktadır, sizlerin desteği olmazsa sonuca yanaşmamız mümkün değil, amaç suç yaratmak değil suç önlemektir” dedi.

   

ETKİNLİKLER GÖZ DOLDURDU

Rize emniyet müdürü Şammaz Demirtaş in konuşmasının ardından günün anısına Şiir ve kompozisyonların okunmasının ardından Polis narkotik köpeğinin bir araçta saklanan uyuşturucuyu bulması ile etkinliklere devam edildi, terminalde bir otobüsü rehin alan teröristlere müdahale eden özel kuvvetler teröristlerin ceza evinde ki arkadaşlarının serbest bırakılmasını istediler ve bir rehine yi ciddi olduklarını ispat etmek için yaralamalarının ardından otobüse yaklaşan özel harekât timleri sis bombası atarak otobüse girerek teröristleri etkisiz hale getirdi.  Otobüste bulunan patlayıcı bomba uzman ekibi tarafından otobüs dışına çıkartılarak patlatıldı. Bu sırada Şeyh camiinde iki minare arasına dev Türk bayrağı çekildi. Dağcılar tarafından minarelerden iniş esnasında çekilen Türk bayrağı büyük alkış aldı.

Tören de halk şairi Osman Efendioğlu polis teşkilatı ile ilgili atma türküler söyledikten sonra folklor gösterileri yapıldı. Rize Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Nazmı Turan Okumuşoğlu Fen Edebiyat fakültesi öğrencilerinin folklor gösterilerine eşlik ettikten sonra tören Rize emniyet müdürlüğü geçiş töreni ile sona erdi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ