Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde uygulanan geri dönüşüm ve geri kazanım çalışmalarını incelemek üzere Rize Belediyesi'nden bir heyet İzmit Belediyesi'ne gitti. 

Rize Belediyesi Başkan Yardımcısı Şakir Molla Yakupoğlu ve beraberindeki heyet
katı atıkların kaynağından ayrıştırılması ve geri kazanımı sürecini dikkatle takip ederken, bitkisel atık yağların toplanması konusunda da bilgi sahibi oldu. 

Özellikle, biodizel enerji üretiminde atık yağların rolü konusunda anlatılanları ilgiyle dinleyen heyet, İzmit Belediyesi yetkililerini kutlayarak, 'Geri kazanım konusunda İzmit Belediyesinin aldığı mesafeyi hayranlıkla izlemiş olduk. Katı atıklar dışında, bitkisel sıvı yağların da ayrıştırılarak bertaraf edilmesi ve enerjiye dönüştürülmesi için başlatılan girişimi Türkiye'nin geleceği açısından da hayli önemli bulduk. Başta, İzmit Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice olmak üzere Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları ve emeği olan herkesi tebrik ediyorum' dediler.
 
İzmit Belediyesi yetkilileri, Rize'den giden heyete bol miktarda yayın ve kaynak temin ederek yapacakları uygulama öncesinde destek oldu. (yeni şafak)

Editör: HABER MERKEZİ