Rize Köydes yatırımları baharın gelmesiyle birlikte, başta beton ve asfalt yolların yapım ve onarımı, yeni içme suyu projeleri, su borularının yenilenmesi ve içme suyu depoları, yeni köprü, perde beton duvarları, taş duvar, menfez, büz, taş tahkimat ve yol tretuvar çalışmaları hız kazandı.

Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sultan Yılmaz,” 2009 yılı Köydes yatırımlarımızı toplamda proje bazında %100 gerçekleştirdik. Baharın gelmesiyle birlikte 2010 yılı Köydes yatırım ve çalışmalarımızı hızlandırdık. 2010 yılı Rize Köydes yatırım rakamımız Nisan ayı içerisinde gerçekleşecektir. Baharın gelmesiyle birlikte ilimiz genelinde yakın bir tarihte çay bahçelerini budama, gübreleme ve ardından hasat toplama çalışmaları başlayacağından, vatandaşlarımızı köylerimize doğru tarım alanlarına çalışmalar yapmak üzere hareket edeceklerdir. Bu nedenle kış mevsimi boyunca zarar gören, yıpranan, hasarlanan beton ve asfaltı kaybolan, eskiyen, duvarı çöken, köy ve dağ yollarımızın açılaması, onarılması, yenilenmesi ve ulaşıma en sağlıklı şekilde kavuşturması çalışmalarımıza erkenden start vermiş bulunmaktayız.”

İl Genel Sekreteri Sultan Yılmaz,” Köy Hizmetleri döneminde başlayıp bitirilemeyen, Rize –İkizdere Ilıca yolu, Ardeşen-Seslikaya ve Tunca grup yolu, Çamlıhemşin-Çatköyü ağarlıklı olarak Rize Turizmine hizmet veren grup yollarımız 2009 yılı Köydes yatırımları kapsamında tahsis edilen 2.600.000.00.TL ödenek neticesinde yapım çalışmalarına başlanılmıştır. Ayrıca 2009 yılı Rize İlimizdeki Köydes kapsamındaki yatırımlar için tahsis edilen 12.106.000.00TL. Karşılığı yapılan toplam 440 projenin yapım işleri %yüzde yüz gerçekleşmiştir. Bu yatırımlardan 7.612.626.41.TL’si genel toplamda köy yollarımızın standardının geliştirilmesi için, Köy içme suları için 2.093.373.59.TL’si, Ortak alımlar için, 1.800.000.00TL, Devam eden projeler için ise 600.000.00TL harcanmıştır. Köydes projelerimiz vatandaş, devlet işbirliğinin en iyi örneğidir.”diye konuştu.

Haber: Bayram Ali Kavalcı      

Editör: HABER MERKEZİ