Dilek ASLAN

Rize Ak Parti Milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu, İyidere ve Derepazarı ilçelerinde halkın sorunlarını dinleme gezilerinde kısa zamanda ilçede, feretiko, gümüşçülük, el dokumaları tezgâh ve üretimleri ile Belediye ile yaptığı işbirliği ile onlarca bayanı iş ve meslek sahibi yaparak, İyidere ilçeyi kısa sürede birçok alanda kalkındıran, İyidere Kaymakamı Bülent Uygur’u makamında ziyaret ederek kutladı.

Rize Bezi, Peleki Mağarası, Gümüş işlemesi gibi sanatsal mesleklerin yanında eğitim ve sağlık konusunda yapmış olduğu çalışmalarla kısa zamanda, İyidere’nin ismini ekonomik, sosyal, kültürel ve turistik bir ilçe olarak duyurma, cazibe merkezi konumuna getirmesinden dolayı kendisini tebrik eden, Ak Parti Rize Milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu”,  İyidere ilçemiz, Rize’mizin giriş kapısı ve vitrini konumundadır. İyidere ilçemizden başta iş dünyası olmak üzere, her alanda ülke ve dünya çapında isim yapmış çok önemli şahsiyetler yetişmiştir. Uzun yıllar adeta duraklama devrini yaşayan bu ilçemiz böyle yenilikçi, arayışçı ve çalışkan bir Kaymakam ve çalışkan bir belediye Başkanımızla birlikte kısa zamanda, İyidere ilçemizde başta yeteneği olup ta iş imkânı sunulamayan gençlerimize altın bilezik olarak adlandırdığımız sanatsal mesleklerle ilgili çeşitli, atölyeleri, tezgâhları ve ilimizin yıllardır işlenmeyen sanatsal değerlerini ortaya çıkartarak ilçesine ekonomik gelirle birlikte, bayan genç kardeşlerimiz hem meslek sahibi yaparak kendilerine ve ailelerine ekonomik girdi kazandıran, Sayın Kaymakamız ve çalışma arkadaşları kutluyorum. Eğitim ve Sağlık alanında yapmış oldukları önemli yatırımlarından dolayı kutluyorum. Bu hayırsever iş adamlarımızı tebrik ediyor, ilçelerine eser yaptırmalarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

İyidere Kaymakamı Bülent Uygur; Sayın Milletvekilimizin ilçemizi ve bizleri Kaymakamlığımızda ziyaretinden büyük mutluluk duyduk. Hayata geçirmiş olduğumuz ve onlarca genç kardeşimizi meslek sahibi yaptığımız atölyelerimizi gezerek bilgi alması, her konuda desteklemesinden sevinç duyduk. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, siyası temsilcilerimiz, İyidereli iş adamalımızın bu mesleki yatırımlarımıza maddi ve manevi olarak büyük katkı ve destekleri vardır. Hepsine teşekkür ediyorum, desteklerinin devamını diliyorum.”dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu’nun İyidere-Derepazarı ilçesi ziyaretlerine, Ak Parti Rize İlçe Başkanı A.İhsan Yazıcı ve Yardımcısı Emin Öksüz, İyidere ilçe Başkanı Sabit Karafazlı ve ilçe Parti teşkilatı mensupları katıldılar.

Editör: HABER MERKEZİ