Bayramoğlu, çay kanun taslağını sektörden herkesin şikayetçi olmasından dolayı bir ihtiyaç olduğu için hazırladıklarını kaydederek, bu çalışmaları siyasetin dışında tutmaya özen gösterdiklerini ancak bazı kesimlerin konuyu özellikle siyasi zemine çekmeye çalışmasının Rize’ye, bölgeye ve ülkeye bir fayda sağlamayacağını söyledi.

Kaçkar TV’de Adnan Onay’ın sunduğu Gündem programında canlı telefon bağlantıları ile taslak hakkındaki eleştirilere de cevap veren Bayramoğlu, taslağa, 62 tane kişi, kurum ve kuruluştan görüş ve öneri geldiğini belirterek, “Dün borsada yaptığımız toplantıda gelen bütün görüş ve önerileri değerlendirdik. Bunların içinde çok önemli ve dikkate alınmaya değer öneriler var. Onları da dikkate alarak taslağa son şeklini vereceğiz” dedi.

Taslağa karşı çıkan bazı kişilerin, sanki Çaykur özelleştiriliyormuş gibi yaygara yaparak kamuoyunu yanıltmaya çalıştıklarını belirten Bayramoğlu, taslağın hiçbir yerinde Çaykur’un özelleştirilmesine neden olacak bir ifadenin yer almadığını, Çaykur’un zayıflatılmadığını aksine güçlendirildiğini kaydetti.

Piyasaya fason üretim yaptıran süpermarketlerin ve sektörde finans sorunu yaşayan çay sanayicilerinin sıkıntılı durumunu fırsat bilerek, onlardan düşük fiyata kuru çay alıp paketine koyan özel sektör firmalarının, mevcut sistemsiz ortamda kâr ettiklerini ifade eden Bayramoğlu, “Küçük bir kesim anormal kâr elde edecek diye, bütün bölgede geçimi çaya bağlı olan 1 milyon insan mutsuzluğa itilmeye çalışılıyor. Bu kesimlerin yaygara koparması belki anlaşılabilir ama halkın, yani bu düzensizliğin faturasını ödeyen müstahsilin, esnafın bunlara inanması normal değil” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ