İlyas GÜR

Ç.Rizespor’un eski Başkanlarından Mehmet Aslankaya, kurulan sportif AŞ’ nin önceliğinin HES Santrali kurmak olması gerektiğini belirterek, “Sportif AŞ’ nin 15 milyon YTL bir sermaye ile kurulduğunu duyuyoruz Dolayısıyla Sportif AŞ’nin bundan sonraki süreçte çok iyi işler yapması gerekiyor Kurumsallaşmaya büyük katkı sağlayacak. Şirketin kurulması için para verenler ikinci kez çıkıp bir daha destek vermezler. Başbakan faktörü ile bunlar yapılıyor. Ben Rizespor’ un eski bir başkanı olarak bu iş adamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bu sürecin Rizespor camiasının çok iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten eski Başkan Aslankaya, “Sportif AŞ bir sermaye ile kuruldu Doğu Karadeniz’de özellikle ilimizde HES projeleri var Rizespor AŞ’ ninde bir HES projesi yapması gerekir.18 megavatlık bir HES projesi yaparsan yıllık getirisi 10 milyon YTL olur. Böyle bir proje yapılırsa Rizespor’ umuzun geleceği kurtarılmış olur. Bunun dışında Rize’de değişik yatırımlarda olabilir Gelir sağlamak için açık ve net yatırımlar yapılmalı. Eğer gelirler günü birlik olursa bundan fayda sağlanmaz.Rize sportif AŞ’nin başına Şaban Kalkavan’ ın gelmesi iyi oldu, ağabeylik yapar” dedi.

Ç.Rizespor yönetiminin futbolu bilen isimlerden oluşturulması gerektiğini belirten eski Başkan Aslankaya, 'Elbette yönetimde Büyükşehirlerden de isimler olabilir ama Rizespor yönetiminin çoğunluğunun Rize’den olması gerekir AŞ’ nin başında olacak olan Şadan Kalkavan Rize’ ye gelerek herkesin bilgisini alır. Bu işi Şaban Abı organize edecekse Rize’de Rizespor’ a gönül verenlerle birlikte iyi işler yapar. Ç.Rizespor o zaman mutlaka süper lige çıkar. Ama işler bir planlama çerçevesinde disiplinli bir şekildse yapılmalı” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ