Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Yılmaz Bal, transfer sezonunun sona ermesinden sonra önemli açıklamalarda bulundu. Güçlü bir kadro kurduklarını söyleyen Bal, bu sezon üst sıralarda olmayı hedeflediklerini açıkladı. Bal, takıma yeni katılan ancak bir buçuk ay sonra gönderilen Engin Bekdemir ile Nadir Çiftçi’ ye yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Çaykur Rizespor Sportif direktörü Yılmaz Bal, “Engin ve Nadir hemen kulüp buldular. Yerli oyuncuların az olması nedeniyle o zamanın şartlarında alınmaları gerekirdi. Daha sonra o mevkilere yerli ve yabancı oyuncular bulununca kadro şişti. Çocuklarda kadroda kendilerine yer bulamayacaklarını düşündükleri için ayrılmak istedi. Bu ayrılıkla Rizespor’un maddi anlamda hiçbir maddi kaybı olmadı. Sadece alacaklarını aldılar” dedi

Türk oyunculara on yargılı yaklaşıldığını vurgulayan Bal, “Bu oyuncular Türk oyuncular. Bu kadar art niyetli olmamak gerekir. Yabancı oyunculara söz yok. Türk oyunculara var. Böyle bir şey olur mu? Nadir ve Engin hiçbir şey talep etmeden gitti. Sadece kulüpte kaldıkları süre içinde paralarını aldılar. Nadir aldığı parayı da iade etti. Aylıklarını alıp gittiler” diye konuştu.

Bal bazı oyuncuların, kendisine yakın oldukları için transfer edildiği iddialarına da cevap verdi. Bal, şunları söyledi. “Hiç kimse benim adamın değil, ne futbolcular ne de Menajerler. O zaman bu oyuncular neden gönderildi? Bu oyuncular gelirken de bir sürü şey söylendi, giderken de. Yazık, aynı zamanda bu oyuncular Türk oyuncular.  Bu kadar art niyetli olmamak gerekir. Yabancı oyunculara söz yok, Türk oyunculara var. Böyle bir şey olur mu?

Taraftarlara çağrıda bulunan Sportif Menajer Yılmaz Bal, takıma sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Bal açıklamasında, “Yapılan bütün transferler çaykur Rizespor taraftarını mutlu etmek için yapıldı. Çok güçlü bir kadro kuruldu. Bana göre uzun zamandan beri böyle güçlü kadro kurulmadı. Şu anki kadro yeşil mavili takımı yukarıya taşıyacak kadrodur. Taraftarlarımızdan bu oyunculara sahip çıkmasını istiyorum” dedi

Editör: HABER MERKEZİ