Doğu Karadeniz bölgesindeki birçok noktada, Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri tarafından yürütülen temizlik çalışmaları devam ediyor. Trabzon, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Bayburt illerinde gerçekleştirilen temizlik faaliyetleri kapsamında, "Yeşil Karıncalar" adı verilen ekipler, çevre düzenleme ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Sera Gölü Hayal Vadisi, Araklı ilçesi Yeşilyurt Mahallesi, Maçka ilçesi Galyan Deresi ve Giresun Espiye ilçesi Cin Deresi gibi birçok noktada makinalı temizlik çalışmaları devam ediyor. DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ekipleri, idari imkanlarını kullanarak bentlerde biriken atıkları temizliyor ve çevre düzenlemesi sağlıyor.

Ayrıca Rize Şairler Deresi ve Gümüşhane Kelkit Çayı'nda dere yatağı düzenleme çalışmaları ile Bayburt ilinde drenaj kanalı temizliği gerçekleştiriliyor. Öğütlü Köyü'nde sulama kanalı temizliği de yapılan çalışmalar arasında yer alıyor.

Yeşil Karıncalar olarak bilinen ekipler, bölgedeki su kaynaklarını korumak ve çevreyi temiz tutmak için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi