Yarın okullar tatil mi? sorusunun cevabı merak ediliyor. Meteoroloji tahminlerinde yağışların geleceği yer aldı. Kar yağışı beklentisi ve sıcaklıkların düşmesi beklenirken öğrenciler okullar için tatil kararı gelip gelmeyeceğini merak ediyorlar. Peki 20 Mart'ta okullar tatil mi, yarın kar tatili var mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Marmara (Balıkesir hariç), Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yurdun doğu kesimlerinde kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği, yağışların Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane ve Rize'de kuvvetli, yükseklerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Hakkari, Van'ın güneyi ile ve Şırnak'ın doğusunda yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün salı Doğu Anadolu’da kar, Şırnak ve Hakkâri’de yoğun kar var. Yarın yurtta sıcaklık 6-7 derece düşecek. İstanbul’a yağmur bugün akşam gelecek 15 derece, Yarın 9 derece. Perşembe, Cuma İç Anadolu, Karadeniz iç ve doğu Anadolu’da kar var. Ankara bugün açık, 15 Perşembe Cuma kar 5 derece. Pazar batıda bahar”

BİRÇOK KENT İÇİN KAR UYARISI!

Meteoroloji'den yapılan son açıklamaya göre yarın sabah saatlerinden itibaren yurdun doğu kesiminde kar yağışı bekleniyor. Ege Denizi'nde fırtına, Hatay'da ise kuvvetli sağanak yağışa karşı da dikkat uyarısında bulunuldu. Meteoroloji'den 3 kent için "turuncu", 6 il için de "sarı" alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarın gece ve sabah saatlerinde etkili olması beklenen yağışların Hakkari, Bitlis, Muş ve Ağrı ile Van'ın kuzey, Siirt ve Şırnak'ın doğu kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

SEL VE TAŞKIN UYARISI

Valilik duyurdu! O ilde eylem ve yürüyüşlere yasak getirildi Valilik duyurdu! O ilde eylem ve yürüyüşlere yasak getirildi

Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

3 KENT İÇİN "TURUNCU", 6 İL İÇİN "SARI" ALARM

Meteoroloji Hava Tahmini Haritası'nda, Bitlis, Diyarbakır, Hatay, Muş, Siirt ve Batman için "sarı", Hakkari, Van ve Şırnak için "turuncu" alarm uyarısında bulunuldu.

Kaynak: Haber Merkezi