Gaziantep'in Nurdağı ilçesine koordinatör Vali olarak bulunan Rize Valisi Kemal Çeber Hatay'ın Kırıkhan ilçesini ziyaret ederek burada Rize Valiliği öncülüğünde ve tüm paydaşların katkıları ile kurulan Rize Çadır Kenti’ni ve afetzede vatandaşları ziyaret etti.

Rize Çadır Kentini gezerek afetzedelerle sohbet eden Vali Çeber, özellikle çocuklarla yakından ilgilenerek oyuncaklar hediye etti.

Rize Çadır Kent’in içinde yer alan yemekhane, çamaşırhane ve sosyal donatı alanlarını gezerek incelemelerde bulunan ve tüm Rize halkının geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Çeber, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Afetzedelerin kendilerinden istek ve taleplerini dinleyip, depremzede vatandaşların rahat etmesi için Rize ilinin depremin ilk anından itibaren seferber olduğunu dile getiren Vali Çeber, “Asrın felaketini yaşayan bölgemizde yaraların bir an önce sarılması için sahada olduklarını ve çalışmaların hız kesmeden artarak devam ediyor” dedi.

Hataylı afetzedeler burada yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Vali Kemal Çeber ve bütün Rizelilere teşekkürlerini ilettiler.

Her türlü ihtiyacı Rize’den karşılanan Hatay Kırıkhan’daki Rize Çadır Kenti’nde afetzedelerin yemek ihtiyaçları Nalia Karadeniz Mutfağı tarafından kurulan yemekhaneden karşılanıyor.  Yine ramazan ayında 15 gün boyunca yemek iaşesi İstanbul Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF), Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği Vakfı (RİDEVA) organizasyonunda hayırsever iş insanları ve Rizeli dernek ve vakıflar tarafından sunulan katkılarla sağlanacaktır.

Rize Çadır Kenti’nde afetzede vatandaşlarımızla birlikte iftarını açan Vali Çeber’e ziyaretinde; Hemşin Kaymakamı Muhammed Akın, Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Ramazan Öztürk, Başkanı Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Başkanı Hasan Başça ve ilgililer eşlik etti.

Haber: İsmail BAYRAKTUTAN

Editör: HABER MERKEZİ