Vali Baydaş başkanlığında ilimizdeki yatırım ve çalışmaları değerlendirmek üzere Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcıları Murat Öztürk, Hüseyin Aydın, Hatice Cemre İncesu, Kaymakamlar, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Gürhan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı ve  İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Erol Bıyık katıldı.

Toplantıda kurum müdürleri biten, devam eden ve planlanan proje ve çalışmalarıyla ilgili sunumlar eşliğine bilgiler verdi. Katılımcılar tarafından yapılan sunumlar değerlendirildi.

1 milyonuncu yolcu törenle karşılanacak

Artvin'de Asırlık Gelenek Yaşatılıyor: 43. Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali Kapıda! Artvin'de Asırlık Gelenek Yaşatılıyor: 43. Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali Kapıda!

Vali Baydaş, toplantıda yaptığı değerlendirmelerde ilimizin mega projelerinde olan Rize- Artvin Havalimanının 1 milyonuncu yolcuya ulaşacağını hatırlatarak, “1 milyonuncu yolcuyu bir törenle karşılayacağız. Ve devletimizin buradaki yatırımının ne kadar rantabl olduğunu da görmüş olacağız” dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ofisinin Rize’de hizmet vermeye başlamasının ardından ilçelerde tanıtım süreçlerinin tamamlandığını belirten Vali Baydaş, Kaymakamlar ve ilgili idarecilerden yapılacak çalışmaların alt yapısının oluşturulması konusunda yoğun bir çalışma beklediğini ifade etti.

Vali Baydaş Kaymakamlara talimatlar verdi

Vali Baydaş, ilimizin coğrafi olarak kış turizmine yatkınlığına dikkat çekerek kış sporlarıyla ilgili sürece bir noktadan mutlaka başlanılması gerekildiğini vurguladı. Bununla ilgili iki adet snowtrack aracı için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ihaleye çıktığını belirterek bunlardan bir tanesinin ‘Galler Düzü’nde bir tanesinin de Güneysu ‘Handüzü Yaylası’nda konuşlandırılacağını belirterek, özellikle kış turizm faaliyeti yapabilecek yerelde görev yapan kaymakamlara talimatlar veren Vali Baydaş, “Arkadaşlarımız kendi ilçelerinde kış sporlarına yönelik spor aktiviteleri başlatmaları lazım. Tabandan başlar bu işler, öğrencileri bu yönde yönlendirmeyle başlar. Kış sporlarına yönelik zemin hazırlasanız bu iş tutar. Okullarda bu işi başlatabilirsek vatandaşlarımız bu işe sahip çıkarsa bu iş başarıya ulaşır. Biz bu işe bismillah diyerek bir noktadan başlayalım diyorum. Bizden sonrakilerde oluşan bu alt yapıyla bu işi daha üst noktalara taşır” dedi.

Fırtınadaki hasarlar tespit edildi

Vali Baydaş, ayrıca; 26 Kasım tarihinde ilimizde yaşanan fırtınadan sonra yapılan hasar tespit çalışmalarında 298 konutta çeşitli düzeylerde çatı hasarı tespit edildiğini, bu tespitler sonucunda oluşan 3 milyon 466 bin liralık ödeneğin geldiğini ve bir hafta içinde tamamının hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Vali Baydaş, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın VKS üzerinden Valilerle yaptığı toplantının ana gündemi ve verilen talimatlarla ilgili kaymakamlara bilgiler vererek görevlendirmelerde bulundu.

Kaynak: ALİ TÜYLOĞLU