Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi üyeleri, TPAO Filyos Tesislerinde inceleme yaptı Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi üyeleri, TPAO Filyos Tesislerinde inceleme yaptı

Üniversite topluluk başkanları yaptıkları ve planladıkları faaliyetler, etkinlikler ve projeleriyle ilgili bilgiler vererek, yaşadıkları problemleri dile getirdiler. Vali Baydaş, Belediye Başkanı Metin ve Rektör Yılmaz, kendi alanlarıyla ilgili sorulara cevap vererek toplulukların yapacakları faaliyetlerde izlenmesi gereken yol haritasını çizerek, yaşadıkları sorunlarda her zaman yanlarında olduklarını ifade ettiler.


Geleceğe dair heyecan verici proje ve fikirlerin ortaya çıktığı programda konuşan Vali Baydaş, “Daha önceki bir araya gelişlerimizde kulüp topluluk arkadaşlarımızla bir araya gelip konuşalım demiştik. Bugün de ilimizdeki sosyal ve kültürel aktiviteleri planlamak ve birlikte istişare edebilmek için bir aradayız. Sosyal aktiviteler genelde bu kulüplerimiz üzerinden gelişiyor. Neler yapabiliriz? Sene içerisinde hangi aktiviteleri gerçekleştirebiliriz? Konularını konuşacağız. 2024 yılının şubat ayında Rize Belediyemiz ve diğer paydaşlarımızla geniş kapsamlı bir Kitap Fuarı planlıyoruz. Tiyatro organizasyonları olacak. Bu aydan itibaren he ay bir tiyatro grubunu misafir edeceğiz. Uygulamaları yaparken bir organizasyonu umuma açık yapacağız. Bir de üniversitede öğrencilerine özel program yapacağız. Sizin de kendi topluluklarınızın organizasyonları olacaktır. Bu manada size yardımcı olmaya çalışacağız. Spor faaliyetleri planlıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılı ile ilgili yapmayı düşündüğünüz proje ve faaliyetleri sizden isteyeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın kültür ve sanatı buluşturduğu 'Kültür Yolu Festivali'ni ilimizde gerçekleştirmesi için girişimde bulunduk. Bunları, üzerinde çalışarak beraber halledeceğiz" dedi.

Editör: BÜŞRA BAYRAKTUTAN