KTÜ Farabi Hastanesi A Blok girişinde yapılan açılışa Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Rektör Yardımcıları ve sağlık çalışanları katıldı.

Açılışta konuşma yapan Vali Yıldırım, “Trabzon'umuz özellikle son yıllarda ülkemiz turizminin parlayan yıldızı oldu. Şehrimiz, her yıl sayıları artan, başta Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistler ile komşu ülke vatandaşları için cazibesini sürekli arttırıyor. Kent olarak tarihi, doğası, kültürü, dereleri, yaylaları ve şehir estetiği gibi unsurların yanında son zamanlarda sağlık turizminin gelişmesine yönelik olarak yapılan çalışmaların da etkisiyle önemli ölçüde ziyaretçi alıyoruz.


Son 20 yılda Türkiye’nin sağlık alanında yaptığı atılımlar dünyadaki birçok ülkeyi geride bırakırken ülkemiz de sağlık turizmi için bir cazibe merkezi haline geldi. Trabzon'umuz da her geçen yıl etkisini artıran sağlık turizmi yatırımları ile buna çok önemli katkılar sunmaktadır.


Uluslararası hasta birimlerinin devreye alındığı ilimizdeki kamu hastaneleri ve özel hastanelerde yabancı dil bilen uzman personelin refakat ettiği bölümlere başvuran yabancı hastalar, kolayca tedavi olabiliyor.


Burada birazdan açılışını yapacak olduğumuz KTÜ Farabi Hastanesi Sağlık Turizmi Ünitemiz, inanıyorum ki şehrimizin sağlık turizmi açısından daha çok tercih edilmesine katkı sağlayacaktır. Farabi Hastanemiz uzman akademik ve idari personeli ile açılan bu yeni ünitede beş farklı dilde turistlere nitelikli bir sağlık hizmeti sunacaktır.” dedi.

Trabzon tüm özel ve kamu kuruluşları ve sağlık tesisleri ile turizme tam anlamıyla adapte olmuş ve turistlere hizmete hazır hale getirilmiş olduğunu söyleyen Vali Yıldırım,” Farabi hastanemiz akademik yönden zaten tam bir yeterliliğe sahipti. Açmakta olduğumuz sağlık turizmi ünitesiyle tesis olarak da hazır hale gelmiş oldu. Bu ünitenin meydana gelmesinde katkı sunan KTÜ Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı Hocamıza, hastane Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş Hocamıza, onun akademik ve idari personel ekibine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sağlık ünitemizin hedeflerine ulaşmasını umuyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.


Açılışın ardından Vali Yıldırım ve beraberindekiler,  birimleri ziyaret etti.

Trabzon Valiliği Basın Birimi

Kaynak: HABER MERKEZİ