2009–2010 Türkiye Kupası ve Süper lig şampiyonlarının karışılacağı süper kupa final karşılaşması için yer İstanbul Olimpiyat stadıydı. Anadolu’nun iki devi futbolun bütün güzelliklerini maç öncesi ve sonrası sporseverlere seyrettirttiler. Tribünlerdeki tezahüratlar süperdi.

      Maç öncesi kamuoyu ve medya, iki Türk teknik direktörlerinin savaşı olacak manşetlerini yazıp çizmişlerdi. Geçen sezonun şampiyonu Bursaspor elbette ki kupalarda daha tecrübeli olan Trabzonspor’a karşı direnemedi. Şenol Güneş taktiksel olarak daha başarılıydı.

     Maçın galibi bence Anadolu oldu. Artık kupalar yavaş yavaş Anadolu’ya doğru gelmeye başladı. Kupa törenindeki Trabzonspor taraftarının Bursaspor’a tezahüratı görülmeye değerdi. Aslında maçın hakemi yanlış kararlarıyla maçı germek istese de bunu başaramadı. Oyundan çok centilmenlik ön plandaydı.

    Maçtaki durum şunu gösterdi ki Trabzonspor lige daha hazır, geçen seneki kadrosunu koruyor ama eksik bölgelerinde en önemlisi sol tarafa ofansif aktif bir oyuncu şart. Forvet sorununa galiba bu sene Teofilo bu yıl ilaç olacaktır. Şenol hocanın güvenini boşa çıkarmadı. Trabzonspor takımında görülen o ki, hiç kimse yerini yadırgamamalı, herkes yedek kalabilir. Umut Bulut misali gibi.

    Trabzonspor artık büyük oynamalıdır. Yorucu bir maç trafiğine girecektir. İnanıyorum ki Liverpool’u da geçecektir. Bu zorlu kulvarlarda takım oyuncuları hazır olmalı ve enerjilerini çok iyi kullanmalıdır. Geçen sezon başı yazdığım yazımda da belirtmiştim. Trabzonspor yönetimi artık takımın oyuncu kadrosunu tamamlayıp federasyonun kapısında beklemelidirler. Çünkü masa başı oyunlar başlayacaktır. Takımlar milyon eurolar verip transferler yapmışlar, bütçe zaafına uğramamaları için başarılı olmak zorundalar. Onun içindir ki cebi dolgun olan başarılar benim olsun der. Bu konuda çok dikkatli olunmalı. Maçta da gördük hakem hatalarını vermediği kartları çalmadığı düdükleri.

    Cumartesi gecesi Olimpiyattaki karnavalı Bu sezon sonu şampiyonlukla sonuçlandırmak istemek Taraftarın hakkıdır. Artık eskisi gibi sporun Ergenekonluğu kalmamıştır. Her şey açık ve nettir ki şampiyon oynayanın hakkıdır. İstediğimiz şu ki; yanlış düdükler çalınmasın emekler boşa gitmesin hakkı haklıya verilsin.Birde milli takım hocasına bir iki sözüm vardır..Geçtiğimiz milli maçlarda en iyi oynayan Selçuk İnan bu sefer neden kadroya alınmadı?  İstanbul takımlarına transfer olmadı diye mi… Ayıp be ayıp milli takım artık bitmiştir. Tarafçı tutumlarla başarılı olunulmaz. Rezil ediyorlar ve rezil oluyorlar ama farkında değiller..

     2010–2011 futbol sezonu Ülke sporumuza hayırlı olsun. Bölge takımlarımızın bu sezon başarılı olmalarını gönülden diliyoruz…