TDV Genel Müdürü İzani Turan kampanya kapsamında İl Müftüsü Naci Çakmakçı ve beraberindeki heyetle birlikte Rize Ömer Halaç İşitme Engelliler Okulu’ndaki etkinliğe katılarak öğrencilere ve Z Kütüphaneye kitap bağışında bulundu. Ardından Hz. Hatice Kız Kur’an Kursunda hafızlık yapan öğrencileri ziyaret edip kitap bağışı yapan Turan, Fener Çaykur Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu minik öğrencileriyle bir araya geldi. Turan daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) içerisinde bulunan Diyanet Genç Ofis’te gençlik buluşması programına katılarak üniversite öğrencileriyle hasbihal etti.

İl Müftülüğüne de ziyaret gerçekleştiren Turan “Yanı başımızdaki Filistin’de yangın var, bebekler katlediliyor, insanlar evsiz yurtsuz bırakılıyor, acımız çok büyük. Orada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” dedi.

“Hediyem Kitap Olsun” kampanyası ile ilgili bilgi aktaran Turan, “Biz bugün Rize’deyiz. Buraya geliş maksadımız ilk emri ‘oku’ olan bir medeniyetin, bir inancın mensuplarıyız. Bir taraftan hayat devam ederken kaliteli nesillerin yetişmesi en önemli arzumuzdur. Türkiye Diyanet Vakfı olarak böyle bir kampanya başlattık. Kampanya kapsamında kitaplarımızı zaman zaman okullarda, cezaevlerinde yetimhanelerde, huzurevlerinde zaman zaman da bireylere ulaştırmaya gayret ediyoruz. Çocuklarımıza, yetişkinlere ve gençlere yönelik kitaplarımız var. Arzumuz şudur, bir ülke kaliteli olacaksa eğitimli insanlar sayesinde olacaktır. Biz de Türkiye Diyanet Vakfı olarak eğitimi çok önemsiyoruz. Bu kampanyamıza destek verenler var, onlara da teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vakfın gönüllülerinin de katıldığı programda ses sanatçısı Hasan Özer, Diyanet Genç Ofis’te üniversite öğrencilerine ezgi dinletisinde bulundu. Program sonunda öğrencilere kitap hediye edildi.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, TDV Genel Müdürü İzani Turan’a, TDV Kurumsal İletişim Müdürü Yasin Dedeş’e, Sanatçı Hasan Özer’e tablo takdiminde bulunarak katılım sağlayan Vakıf gönüllülerine, gençlik koordinatörlerine, öğrencilere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Haber: Büşra Bayraktutan

Editör: BÜŞRA BAYRAKTUTAN