Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK tarafından yürütülen Uluslararası Lider Araştırmacılar ve Uluslararası Genç Araştırmacılar programlarının 2025 yılı başvurularının açıldığını duyurdu. Başvurular 24 Kasım’a kadar yapılabilecek.

LİDER ARAŞTIRMACILARA 21 MİLYON LİRAYA VARAN DESTEK
Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, programın bilim insanlarını Türkiye’ye kazandırmayı ve ülkenin bilim, teknoloji ve kalkınma yolculuğunu güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti. Program kapsamında araştırmacılara sağlanan destekler şöyle:
- Lider araştırmacılar için 3 yıl boyunca aylık 156 bin TL burs
- Araştırma ekibindeki 5 araştırmacıya aylık 36 bin 500 TL burs
- 4 milyon 700 bin TL’ye kadar altyapı kurulum desteği
- 2 milyon 400 bin TL’ye kadar proje ödeneği
- Aileleriyle birlikte seyahat ve sağlık sigortası destekleri
Kacır, “Çığır açıcı bilimsel çalışmalarını Türkiye’de yürütecek, stratejik hedeflerimize katkı sağlayacak ve ekibinde nitelikli araştırmacılar yetiştirecek her lider araştırmacıyı ülkemize kazandırmak üzere 21 milyon liraya varan TÜBİTAK destekleri sunuyoruz,” dedi.
DENEYİMLİ ARAŞTIRMACILAR TÜRKİYE'YE DAVET EDİLİYOR!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı, dünyanın önde gelen üniversitelerinde, araştırma enstitülerinde, AR-GE merkezlerinde ve teknoloji şirketlerinde deneyim kazanmış araştırmacıları Türkiye’ye davet ettiklerini vurguladı.
Başvurular, 24 Kasım tarihine kadar TÜBİTAK üzerinden gerçekleştirilebilecek.




