Rize Belediye Başkanı Bakırcı, seçim vaatleri arasında bulunan trenvay projesini kaynak yetersizliği yüzünden hayata geçiremediğini söyledi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Tüm Sanayici İşadamları Derneği(TÜMSİAD) Rize Şubesi'ni ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, belediye seçimleri öncesi söz verdiği bütün vaatleri tuttuğunu, ancak kaynak yetersizliği yüzünden trenvay projesini hayata geçiremediğini söyledi.

Seçimlerden önce Rize'de yaptığı incelemelerde ildeki sorunları üç gruba böldüğünü belirten Rize Belediye Başkanı Bakırcı, şöyle konuştu: 'En önemli sorun olarak yapı eksikliğini gördüm. Bu sorunu büyük bir çalışma ile çözdük. Şu an ilimizin alt yapı ile ilgili sıkıntımız yok. İkinci sorun ulaşım sorunuydu. Bu sorunun çözümü içinde Alipaşa mevkii ile Gündoğdu arasında trenvay ile çözüleceğini söylemiştik. Göreve başlar başlamaz trenvay projesini yaptırdım. Bu proje 10 milyon dolarlık bir proje. Bu kaynağın altından belediye olarak çıkamayız.'

Bakırcı, merkezden yardım talep ettiğini, ancak bu tür projelerde nüfusu 1 milyonun altında olan şehirlere böyle bir yardım yapılamayacağı cevabı aldığını söyledi.


Editör: HABER MERKEZİ