TRABZON (AA) - Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda konuk ettiği Manisa FK'yi 3-1 yenerek son 16 turuna yükselen Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, "Kazanabilmek son derece önemliydi." dedi.

Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ikinci yarı başladığından beri 13 günde 4 müsabaka oynadıklarını belirterek, "Türkiye Kupası da önemli hedeflerden bir tanesi. Ligde 2 galibiyet, 1 beraberlik aldık, bugün de Türkiye Kupası'nda tur atlayıp son 16'ya kaldık. Toplamda yoğun bir maç temposu var, bugün 4'ünü bitirmiş olduk. Yoğun trafik bizim için devam edecek." şeklinde konuştu.

İlhan Palut, Doğru tercihler yapamadık İlhan Palut, Doğru tercihler yapamadık

Takımda ufak-tefek rotasyon yaptıklarını dile getiren Avcı, şöyle devam etti:

"Oyunun başında biraz daha topa sahip olarak, doğru opsiyonları kullanarak belki maçı biraz daha erken koparabilirdik. Kazanabilmek son derece önemliydi. Oyun içinde birkaç tane formasyon değişikliği yaptık. Oyuncuları başka yerlerde denedik, bazılarını koruduk bazılarına yeni yeni şanslar verdik. Bugün kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum. Bunların performans değerlendirmelerini hem bireysel olarak hem oyun olarak genel olarak yapacağım. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Manisa'ya başarılar diliyorum."

- "Abdülkadir ve Umut Bozok'un yokluklarının nedeni net bilmiyorum"

Avcı, eksik sayısının fazla olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Orsic ve Denswil'in sakatlıkları devam ediyor. Özellikle takımın büyük anlamda yükünü çeken Pepe, Trezeguet ve Onuachu, Afrika Uluslar Kupası'nda. Larsen, Kourbelis ve Teklic ayrıldı. Özellikle bugün ve sezon başından bu zamana kadar süre almamış veya az süre alan oyuncular var. Hüseyin Türkmen, bugün 2'nci defa şans aldı ve bunu çok doğru kullandı diye düşünüyorum. Fernandez, 7 ay sonra ilk defa bugün süre aldı. Arif, Kerem, Umut, Göktan ve Poyraz bunlar yeni yeni süre alan oyuncular. Bunların performans değerlendirmesini yapacağız. Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok, çeşitli sebeplerden ötürü antrenmanda yoklar. Onu çok net bilmiyorum. Onunla ilgili konuşup daha net bilgilere sahip olacağım diye düşünüyorum."

Kaynak: AA