Trabzonspor Sivasporu yenerek ikinci yarının ilk galibiyetini aldı. İkinci ayrı maçlarına bakıldığında en iyi futbolunu oynayan Trabzonspor liderlik koltuğunun sallandığını anlamış olması ve de işin ciddiyetini anlamış olacak ki maça konsatre olmuş doksan dakika tempolu ve mücadeleci bir oyun ortaya koydu.

    Rakip Sivasporun puan cetvelindeki yerine aldanmamak gerek. Hem yüksek tempoda maç oynayıp hemde gol pozisyonlarınıda bulup, hatta iki gol atmaları herşeyi anlatıyor zaten. Havanın sert ve soğuk olması oyuncuları etkilemesi gerekirken oysa oyuncuların verdiği mücadele takdire şahandı. Hakemin sertliklere müsaade etmesi yanlıştı. Bir oyuncu en fazla iki defa sert faul yapar ama üçüncüde cezalandırılması gerekirken hakemin bu konularda iyimser davranması sertliklerin artmasına sebep vermiş oldu.

    Bir takımda yıldız oyuncu olmalı sözü gerçekten doğrudur. Nitekim Trabzonsporda Burak Yılmaz  yıldızlığını göstermesi takımının galibiyetteki en büyük etkeni oldu. Enginin bir pozisyonda Buraka gol pası vermemesi konusunda Burak Yılmazın haklı olduğunu ancak oyunda herşeyin olabileceği kimsenin kimseye kızmaması gerektiği. O pzisyonun maç kaybedilseydi çok konuşulacağıda bir gerçekti.

    Umut Bulut yine eski havasına bürünmüş olacak ki ikinci yarı maçları itibariyle gol kaçırmaya devam ediyor. Bilemeyiz ama bir oyuncu idmanda eksiklerini üzerinde çalışmalı, Umut’un böyle bir şey yaptığına inanmıyorum. Herkes kendi branşında daha iyi olmaya çalışır ama Umut Bulut da bu yok. Artık gol kaçırma lüksünün olmayacağı maçlar oynanmakta enazından ikiş pozisyondan birtanesini gol yapacaksın. Trabzonsporun en büyük şansı gol atabilen oyuncuları fazla, ama santraför olarak golcusu yok.

    Sivaspor galibiyetiyle kendilerine özgüvenleri geldiği, artık bundan sonra kolay maç olmayacağı, Trabzonsporun da daha iyi olacağının işaretlerini bu maçta gördük. Trabzonspor kendi gücüyle oynadıktan sonra kazanamayacağı maç olmayacaktır. Hakemlerin maçlarda ki sertliklere dikkat etmesi gerektiğinin altını çizmek lazımdir ki sakatlıklardan dolayı kayıpların artacağıda kaçınılmazdır. Kısacası Trabzonsporu daha diri daha aktif gördüm. İkinci yarımaçları itibariyle ilkkez lider takım gibi oynaması güzeldi.Başarılar Trabzonspor.