Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'nda yolcu sayısının yıl sonunda 4 milyonu geçeceğini öngördüklerini belirtti. Bakan Uraloğlu, havalimanının sürekli artan yolcu trafiğine cevap verebilmek için genişletme çalışmalarının yanı sıra yeni bir havalimanı kazandırma çabalarının da devam ettiğini ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'da devam eden projeleri yerinde inceleyerek bilgi aldı. Güney Çevre Yolu şantiye alanında yapılan incelemede konuşan Bakan Uraloğlu, "Geçen sene başladığımız hiçbir işi yarım bırakmadık. Allah'ın izniyle bu projeyi de tamamlayacağız" dedi.

Bakan Uraloğlu, havalimanındaki çalışmaları da yerinde inceledikten sonra şu açıklamalarda bulundu:

"Trabzon Şehir Hastanesi tamamlandığında Karadeniz Bölgesi'nin önemli sağlık merkezlerinden biri olacak. Bu kapsamda hastaneye ulaşımı hızlandırmak için hafif raylı sistem projesini hayata geçirdik. Trabzon'a 56 istasyon içeren kent içi raylı sistemini kazandıracağız."

"Şu anda Trabzon Havalimanı ülkemizin en yoğun havalimanlarından biri. Mevcut havalimanımız 2023 yılında iç ve dış hatlarda yaklaşık 3,5 milyon yolcuya hizmet sundu. Sürekli artan yolcu sayısı doğrultusunda havalimanımızı genişletmek ve yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalarımıza başlamıştık."

Trabzon Havalimanı'nın iç ve dış hatlarda 19 farklı şirketle 11 ülkede 20 farklı noktaya, iç hatlarda ise 4 farklı şirketle 8 farklı lokasyona ulaşım sağladığını belirten Bakan Uraloğlu, Trabzon'un hava ulaşımındaki potansiyeline vurgu yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi