Ardeşenli genç mucit, babasının tamirhanesinde araç yaptı. Ardeşen Türk Telekom Lisesi 10 Fen D sınıfı öğrencisi Muhammet Bayraktar, okul çıkışlarında, Ardeşen Sanayi Sitesi'nde tamir atölyesi bulunan babası Münir Bayraktar'ın işyerinde, aylardır tasarladığı ve hayalini kurduğu aracı bitirerek kullanılır hale getirdi.

Ardeşenli mucit, babasının tamir atölyesindeki atıl durumda bulunan motor aksamlarını ve hurdacılardan satın aldığı parçaları bir araya getirerek yaptığı aracı 750 liraya mal etti. Dört tekerlekli aracına monte ettiği Rus yapımı 350 cc'lik Planet marka motosiklet motoru sayesinde dördüncü viteste 110 kilometre hız yapabiliyor.

Ardeşen Türk Telekom lisesi öğrencisi Muhammet Bayraktar, aracı yapabilmek için gece gündüz kafa yorduğunu ve sonunda başardığını ifade etti. İlerleyen zamanlarda aracın şeklini ve özelliklerini geliştirmek istediğini anlatan Bayraktar, yöre insanının çay tarımındaki taşıma işlerini kolaylaştıracağını sözlerine ekledi.

Baba Münir Bayraktar ise oğlunu mesleki ve teknik eğitim veren bir üniversitede okutabilmenin arzusunu duyduğunu belirtirken, sözlerine şunları ekledi: 'Oğlum teorik derslerde vasat durumda, beceri ve pratik konularda ise çok daha yetenekli. Mesleki ve teknik bir lisede okuyor olsaydı çok daha güzel şeyleri tasarlayarak yapabilirdi. Oğlumu mühendislik fakültesi için hazırlayarak, buluşlarıyla ülkesine fayda sağlaması için elimden geleni yapacağım.'

 

 

Editör: HABER MERKEZİ