Rize Türk Telekom`dan yapılan açıklamaya göre, gerekli tüm alt yapı hazırlıklarını tamamlayan Türk Telekom, mevcut telefon hatları üzerinden internette erişim hızını 8 kata kadar artıran VDSL2 hizmetini 1 Temmuz 2011 tarihinde internet servis sağlayıcı aracılığıyla kullanıcılara sundu. 

 

Açıklamaya göre VDSL2, Triple Play denilen ses, görüntü, hızlı internet üçlüsünün bir arada sunulması için tasarlandı. Böylece VDSL2 ile yüksek hızlarla alınabilecek internet televizyonu yayını (IPTV), HDTV, Videofon, VoD (isteğe göre video izleme), interaktif oyun oynama, interaktif oylamalara katılma VoIP (ses görüşmeleri) gibi katma değerli hizmetler sağlanabilecek. Buna göre 700 megabit büyüklüğündeki bir VCD filmi saniyede 4 megabitlik internet hızıyla bilgisayara indirmek 29 dakikayı bulurken, 32 megabite hızındaki VDSL2 teknolojisiyle 4 dakika sürecek. Fiber internet projesi kapsamında Rize’deki bilgisayarın ağırlıklı olduğu pasajlara ve kurumlara hızlı internet hizmetini sunmaya başladıklarını söyleyen Türk Telekom Rize İl Müdürü Rüstem Koçal;  “İlimizde fiber internet cihazlarımız yeni geldi. Adsl  ile Vdsl  arasında büyük fark fark var. Adsl ile 8mbps hız verebiliyoruz. Ama VDSL ile bu hız 100 mbps’ye  çıkıyor. Arada 13 kat kadar fark var” dedi.

 

HIZLI İNTERNET TARİFELERİ

 

FiberNET 32 Mb 10GB
Ayda 43 TL

FiberNET 50 Mb 15GBAyda 69 TLFiberNET 32 Mb LİMİTSİZAyda 79 TLFiberNET 50 Mb LİMİTSİZAyda 109 TLFiberNET 16 Mb LİMİTSİZAyda 119 TLFiberNET 32 Mb LİMİTSİZAyda 149 TL

 

Editör: HABER MERKEZİ