Mobil iletişim şirketi Turkcell'in TıklaKonuş servisi artık Facebook kullanıcılarının da hizmetinde

Servis, cep telefonu kullanıcılarının Facebook'ta birbirlerinin numarasını görmeye ya da numara çevirmeye gerek kalmadan tek tıklamayla sesli arama yapabilmesine imkân veriyor. Turkcellliler'in kendi tercihi ve izni başlatılan görüşme her iki kullanıcının da cep telefonu üzerinden yapılıyor.

Sisteme kayıt etmeleri gerekiyor

Facebook kullanıcılarının TıklaKonuş kolaylığından yararlanabilmeleri için Turkcell'li olmaları ve http://apps.facebook.com/turkcelltiklakonus adresindeki uygulamayı yükleyerek cep telefonu numarasını bir kez sisteme kayıt etmeleri gerekiyor. Arama bölümüne TıklaKonuş yazarak da uygulamaya ulaşmak mümkün. Bu uygulama sayesinde TıklaKonuş kullanan arkadaşlarının numarasını görmeye bile gerek kalmadan tek bir tıkla ulaşabilen Turkcell'liler isterlerse belirli kriterler doğrultusunda ya da rastgele yeni arkadaş da arayabiliyor.

Turkcell'liler Ayarlar menüsünü kullanarak ne zaman aranmak istendiği, kimlerin kendisini arayabileceği gibi tercihlerini yapabiliyor, istemediği kişilerin kendisini aramasını engelleyebiliyor ya da TıklaKonuş özelliğini istediği zaman kapatıp açabiliyor.

İkonuna basarak servis hayata geçiyor

Facebook uygulamasında arkadaşların isimlerinin yanında bulunan TıklaKonuş ikonuna basarak servis hayata geçiyor. Önce ikonu tıklayan kişinin, daha sonra ise ulaşmak istenilen kişinin cep telefonu çalıyor. Aranan kişi cep telefonunu açtığında sesli görüşme gerçekleşiyor.

Turkcell'liler Facebook'un yanı sıra Gezenzi.com, gncPlay, Footbo.com ve Turkcell Online İşlem Merkezi'nde TıklaKonuş farkı ve kolaylığıyla görüşme başlatabiliyor. TıklaKonuş aramayı başlatan kişiye dakikası 1 TL olarak ücretlendiriliyor.

Editör: HABER MERKEZİ