Turkcell, Kaçkar Dağı Kavron Bölgesi’nde başlattığı çalışmayı 6 Ağustos itibarıyla tamamladı ve Kavron Yaylası’nı da kapsama altına aldı.

ARTIK ÇEKEYİ ÇEKEYİ !

Turkcell, Kaçkar Dağı’nın Kavron Bölgesi’nde yaşanan kapsama sorununu çözdü. Bölgedeki müşterilerinin taleplerini değerlendiren Turkcell, kurduğu uydu karavan sistemi ile Kavron Yaylası’nda da mobil iletişim hizmeti sunmaya başladı.

Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yöre halkı mobil telefonları ile konuşabilmek için bazı pratik çözümler geliştirmişlerdi. Örneğin Rize Kavron Yaylası’nda pansiyon işleten Yalçın Şahin, çekmeyen cep telefonu için ilginç bir yöntem bulmuştu. Telefonun antenini çıkarıp yerine uzunca bir bakır tel takan, bir de kayanın üzerine çıkan Şahin, iletişim sorununu böylece çözüme kavuşturuyordu. Bölge halkının bu sıkıntısını ortadan kaldırmak amacıyla Turkcell olarak Kaçkar Dağı Kavron Bölgesi’nin kapsanması için kolları sıvadık ve 6 Ağustos itibarıyla kurduğumuz uydu karavan sistemi sayesinde yöre halkına ve misafirlerine mobil iletişim hizmeti sunmaya başladık” dedi.

Turkcell’in, nüfusu 1000 ve üzerindeki yerleşim yerlerinin tamamını kapsadığını da hatırlatan Terzioğlu, nüfusu daha az olan ya da mevsimsel olarak nüfusu değişen yerleşim yerlerini de mobil iletişim olanaklarına kavuşturmak için yatırımlarını sürdüklerini vurguladı.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ