Gelir İdaresi Başkanlığı, 2023 takvim yılına ait "Yıllık Gelir Vergisi" beyannamelerinin ve ilgili vergilerin son teslim tarihini 5 Nisan 2024 Cuma günü olarak belirledi. Aynı zamanda, 2024 Şubat dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimlerinin de bu tarihe kadar verilmesi gerekiyor.

Elektronik defter uygulamasına katılan mükelleflerin, e-Defterlerini ve "Elektronik Defter Beratlarını" son yükleme tarihine kadar teslim etmeleri zorunlu hale getirildi. Açıklamada, geçen yıl elde edilen ticari, zirai, serbest meslek ve ücret geliri gibi kazançlar için de yıllık gelir vergisi beyannamesi doldurulması gerektiği vurgulandı

Mükellefler, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan Hazır Beyan Sistemi üzerinden, vergi dairesine gitmeye gerek kalmadan beyannamelerini verebilecekler. Bu hizmet, "gib.gov.tr" adresi üzerinden 7 gün 24 saat erişilebilir durumda.

Ünye Limanı'nda bakımdaki bir gemi yandı Ünye Limanı'nda bakımdaki bir gemi yandı

Rize Konut Proje

Gelir vergisi ödemeleri konusunda da kolaylık sağlanarak, tahakkuk eden vergi miktarı iki eşit taksitte ödenebilecek. Ödemeler, Dijital Vergi Dairesi, mobil uygulama, anlaşmalı bankaların kartları, banka hesaplarından havale, yabancı banka kartları, vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri ve PTT şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

Yozgat'taki gayrimenkul sahipleri için beyan döneminin yaklaşması, bu süreçte dikkat edilmesi gereken önemli tarihleri ve sağlanan kolaylıkları içeren bu duyuru, mülk sahiplerinin ilgisini çekiyor ve önemli bir hatırlatma niteliği taşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi