TRABZONLULARIN KONUĞU SOYLU OLDU

Kocaeli Trabzonlular Derneği, 24 Şubat Trabzon’un Kurtuluşu kapsamında Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde program düzenledi. Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı İbrahim İbrahimoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen programa eski İçişleri Bakanı, AK Parti Milletvekili Süleyman Soylu katılım sağladı. Trabzon yöresi folklor gösterisi ile başlayan programda açılış konuşmalarını yapan İbrahimoğlu ardından konuşan Süleyman Soylu, “Hiçbir endişenin içinde olmayın. Memleketiniz iyi bir istikametin içinde gidiyor. Sadece biraz zamana ihtiyacınız var. Daha da kuvvetlenmemiz gerektiğine Gazze meselesinde şahit olduk. İsrail katliam yapmaktadır. Demek istiyorlar ki, gözünüzün önünde insan öldürülürüz, gelir sizi de öldürürüz” ifadelerinde bulundu.

AK PARTİ KOCAELİ TAM KADRO KATILIM SAĞLADI

Kocaeli Trabzonlular Derneği ev sahipliğinde ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun özel konuk olduğu programa, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükiehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sami Çakır, Veysel Tipioğlı, Başiskele Kaymakam Vekili Ali Ada, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Murat Bozkurt, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti İzmit Belediyesi Başkan Adayı Muharrem Tutuş, Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş katılım sağladı.

24 ŞUBAT 1918’DE ŞEHRİN ASIL SAHİPLERİ GERİ ALDI

İbrahimoğlu, programın açılış konuşmasında, “Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşu programına her biriniz hoş geldiniz. İki cihan güneşi efendimiz H.Z Muhammed ‘in övgüsüne mazhar olmuş yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul Fethinden sonra 1461 yılında Trabzon’u fethetmesi ile şehrimiz artık kalıcı olarak Türk Yurdu haline gelmiştir. Emperyal güçler yüzyıllar sonra yurdumuzu kuşatmış aziz milletimiz birinci dünya savaşında birçok cephede savaş vermek durumunda kalmıştı. Büyük direniş göstermesine rağmen Trabzon Ruslar tarafından işgal edilmiş ve halk 2 yıla yakın esaret altında yaşamıştır. 24 Şubat 1918 yılında birliklerimiz Trabzon’a girdi ve şehrin asıl sahipleri şehri geri almış oldu. İşte bugün bu zaferin tam 106. Yılını büyük bir coşkuyla kutluyor, tüm şehir ve gazilerimize rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

YURDUMUZUN DÖRT BİR YANI DESTANLARLA DOLU

Büyükakın, programda yaptığı konuşmasında, “Bu programları da çok sayıda yapıyorsunuz ve hepimizin zenginliğine zenginlik katıyorsunuz. Ancak özellikle kurtuluş günlerinin hatırlanması bu memleketin istikbali açısından ayrı bir önem ifade ediyor. Ben sizi böyle bir anlamda program düzenlediğiniz için tebrik ediyorum. Yurdumuzun dört bir yanı destanlarla dolu. Şehirleri tanıtmak, kültürlerini tanıtmak için yapılan programlar yapmak çok kıymetli. Kurtuluş hikâyelerinde birkaç bileşen vardır. Bir tanesi arkasından gidilen liderler, ikincisi o liderin arkasından giden inanmış vatan evlatları. Bunlar varsa bu memleket hiçbir zaman işgal altında kalmaz. Aziz vatanın bütün köşeleri hikayeleri ile süslü” ifadelerinde bulundu.

TEK TİP İNSAN İLE DÜNYAYI YÖNETMEK İSTİYORLAR

Süleyman Soylu, protokolü selamlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Hepimiz kendi memleketlerimizden Türkiye’nin çeşitli yerlerine gitmişiz. Bugün Kocaeli’de hep bir aradayız. Bu ülke büyük bir ülke ve her birinin kendi adına bir zenginliği var. Çocukluğumdan beri siyasetin içerisindeyim. Birçok dernekte de görev aldım. Hep şu tartışma olur; şehrin kendi kültürü olsun. Hemşeri derneklerini ortaya çıkarmak hep bir tartışma konusu olmuştur ve ben de bu tartışmaların karşısında oldum. Dünyayı tek bir tip doğru yönlendirmek istiyorlar, tek bir dil, tek bir dil kültüre, tek bir dine doğru yönlendirmek istiyorlar. Tek tip bir insan ile dünyayı istedikleri gibi yönetmek istiyorlar.

TRABZON DOĞRU İSKİMATİN İÇİNDE

Eğer biz 15 Temmuz gibi büyük bir mücadeleyi bu millet çıplak elleri ile edindiyse şu kültürün kaybolmamasındandır. Bu zenginliğimiz hiçbir zaman örselenmemelidir. Çünkü aslını inkâr eden haramzadedir. Geldiğimiz yeri inkâr etmemeliyiz. Toplumsal bütünlüğümüzü ve birliğimizi koruyacak budur. Bizim insanımızın kendisine ait bir iç sevgisi vardır. Elbette ki Fatih, Yavuz, Kanuni kendi karakterlerini Trabzon’a yansıtmışlardır. Fatih İstanbul’u fethettiğinde 1500 Trabzonlu aileyi İstanbul’a yerleştirmiştir. 3 cihan padişahın renk ve güç verdiği şehirdir. Bu şehirler kurtuluş mücadelelerini verdikleri zamanda aynı düsturla vermiştir. Hiçbir endişenin içinde olmayın. Memleketiniz iyi bir istikametin içinde gidiyor. Sadece biraz zamana ihtiyacınız var.

ALLAH HİZMET ETMEYİ HERKESE NASİP ETMEZ

Daha da kuvvetlenmemiz gerektiğine Gazze meselesinde şahit olduk. İsrail katliam yapmaktadır. Demek istiyorlar ki, gözünüzün önünde insan öldürülürüz, gelir sizi de öldürürüz. Günlük siyaset tartışılır, yapmak isteyen yapar. Ama dünyada hakkaniyeti savunması gereken milletler bahtiyar milletlerdir. Bu milletin önümüzdeki zaman dilimi içinde daha çok müjdeleri vardır. İnancımız tam. Cesareti kendi vücudunda tamamlayan bir memleket, ben Trabzonlu olmaktan şeref duyuyorum. Babam bana dedi ki; sen siyaset yapacaksın, bu işlere çok girmemeni tavsiye ederim. Bir de Trabzon’un siyasetine girmemeni tavsiye ederim dedi. Şimdi belediye başkanlarına diyorum ki, sizin işiniz hizmet etmektir. Allah herkese hizmet etmeyi nasip etmez. Dünyada bundan güzel bir şey yoktur.”