Basında yer alan haberlere göre Süleyman Basa Ankara Rize Dernekleri Federasyonu Seçimli Olağanüstü Genel Kurulunda seçimi kaybedeceğini anlaması üzerine divanın çekilmesini sağlayarak o gün için koltukta kalabilmişti. Bunun üzerine hukukun gereğinin yerine getirilmesini sağlamayı amaçlayan  İlçe Dernek Başkanları ve Genel Kurul Delegeleri inisiyatifi ele alarak yeterli sayıdan fazla bir imza ile (55 imza) Olağanüstü Genel Kurul Çağrısı yapmışlar, ancak Medeni Kanunu, Tüzüğü ve Delege İradesini hiçe sayan Basa Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu toplamayarak koltuğu adeta zorla elinde tutmaya çalışmaya başlamıştı. Diğer yandan başka çaresi kalmayan delegelerin olayı yüce Yargıya taşıması üzerine de Federasyonun Mahkemeye düşmesine sebep olmuştu. Ayrıca tüm bunları yaparken İlçe Dernek Başkanlarını sahte imza atmakla ve sahte imzalı evrak düzenlemekle itham etmiş, kendine göre yasa dışı afaki bir hukuki durum yaratmaya çalışmıştı.

Şimdi ise tüm bu hukuk dışılığın karşısında basında yer alan haberleri ve İlçe Dernek Başkanlarının açıklamalarını haber sitelerinden kaldırtmaya çalışmakta, seçimli Genel Kurula gitmeyerek bu şekilde adeta zorla koltukta oturduğunu Rize Kamuoyundan saklamaya, kişilerin fikir ve haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya çalışmaktadır. İşin en ibret verici tarafını ise Avukatının haber sitelerine gönderdiği şu basın özgürlüğünü adeta tehdit eden e-Mail mesajı oluşturmaktadır.

Sayın Yetkili,
Yukarıdaki Linkte Müvekkilim Süleyman BASA ile ilgili Özel hayatını ve ticari hayatını zedeleyen bilgiler bulunmaktadır. Bu içerikler yüzünden müvekkilim iş kaybetmektedir ve söz konusu bu durum da maddi tazminatı beraberinde getirmektedir.
5651 sayılı İN­TER­NET OR­TAMIN­DA YA­PI­LAN YAYIN­LA­RIN DÜ­ZEN­LEN­ME­Sİ VE BU YA­YIN­LAR YO­LUY­LA İŞ­LE­NEN SUÇLAR­LA MÜ­CA­DE­LE EDİL­ME­Sİ HAKKIN­DA KA­NUN gereği yapılan yayının müvekkilime zarar verdiğini ve en kısa süre içerisinde söz konusu içeriği web sitenizden çıkarmanız gerektiğini aksi halde yasal yollara başvurmak zorunda kalacağımızı ve tüm icra ve mahkeme harç ve giderleri, faizi ile avukatlık ücreti masraflarına katlanmak zorunda kalacağınızı vekil olarak ihtar ederim.
İşinize saygı duymakla beraber sizinde yaptığımız işe saygı duyacağınızı düşünüyoruz ve bu sebeple müvekkilim hakkında ki içeriğin kaldırmanızı, varsa aksi düşüncenizi bildirmenizi rica ederim.

 Saygılarımla;

Av. Meltem BANKO

İlgili haberlere bakıldığında bunların içeriğinde Süleyman Basa'nın özel ve ticari hayatına ilişkin en ufak bir ibare dahi yer almamaktadır, açıklamalar ve haberler sadece Rize Dernekleri Federasyonunda yaşanan Seçimli Genel Kurul Çağrısı ile ilgilidir. Bunları Süleyman Basa'nın Özel hayatını ve ticari hayatını zedeleyen bilgiler olarak addetmesi, bu içerikler yüzünden iş kaybettiğini zikretmesi ise kendisinin Rize Dernekleri Federasyonu Başkanlığını kendi özelinin ve iş hayatının bir parçası olarak gördüğünün en büyük işaretidir. İlaveten Rize Dernekleri Federasyonu gibi güzide bir sivil toplum örgütüne herhalde istense bile bundan daha fazla zarar verilmesi de mümkün değildir. Ancak işin en vahim kısmını Avukatın kaleme aldığı metnin bu haberler nedeni ile  "Süleyman Basa'nın ticari hayatının etkilendiği ve iş kaybettiği" kısmı oluşturmaktadır. Bizim bildiğimiz kadarı ile Süleyman Basa 657 Sayılı Kanuna tabi Devlet Memurudur. Acaba Delege İradesini, Türk Medeni Kanununu ve Tüzüğünü hiçe sayarak Rize Dernekleri Federasyonunu Seçimli Olağanüstü Genel Kurula götürmemesi sebebi ile hakkında çıkan haberler ve yapılan açıklamalar yüzünden Süleyman Basa hangi işleri kaybetmektedir ? Takdir Rizeli hemşerilerimizindir, bu arada iş kaybettiğini, ticari hayatının etkilendiğini açıkça söyleyebilen bir Devlet Memuru hakkında başta Sayın Rize Valisi olmak üzere yetkililerin de inceleme ve soruşturma yapmalarının gerekli olduğu da kuşkusuzdur.